GÜNCEL Haber Girişi : 24 Nisan 2010 23:12

Herzberg' de 23 Nisan Kutlamaları

Herzberg' de 23 Nisan Kutlamaları

Türkiye Cumhuriyeti Hannover Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliğine bağlı Ditib Herzberg Fatih Camii yaptığı etkinliklere bir yenisini daha ekledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını 24 Nisan 2010 Cumartesi günü Herzberg’te muhteşem bir törenle kutladı.Din Görevlisi Kenan Tunç ve Anodolu Üniversitesi Açık Öğretim Lisesi Son Sınıf Öğrencisi kızı Rukiye Tunç tarafından organize edilen edilen program, baştan sona büyük bir ilgiyle izlendi. İstiklal marşıyla başlayan programda bir selamlama konuşması yapan Herzberg Fatih Camii’nin yeni dernek başkanı Eyüp Bülbül,çocukların bayramını kutlayarak,bu faaliyetlerin yapılmasından duyduyu memnuniyeti ifade etti.Daha sonra kürsüye gelen Ditib Herzberg Fatih Camii Din Görevlisi Kenan Tunç,günün anlam ve önemi üzerinde bir konuşma yaptı.Dünyada böyle bir bayram kutlayan bir başka ülke yok diyen Tunç,bu günü çocuklara armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum,diyerek bütün çocukların bayramını kutladı.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hakkında kısa bilgiler veren Kenan Tunç, yaptığı konuşmada şunları söyledi.

  

 23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının var olma yok olma savaşları içinde egemenliğini ilân ettiği tarihtir.  Atatürk, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır. 1979'da, yine ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşıdığımız bu millî bayramımıza, ortalama olarak her yıl kırkın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılmaktadır. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir.
 
Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisanları çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir.

 

 Özellikle ülkemize, devletimize ve milletimize yönelik bölücü ve yıkıcı faaliyetler karşısında, her zamankinden daha fazla cumhuriyetimizin ilkelerine sahip çıkma, birlik, beraberlik ve bütünlüğümüze sahip çıkma mecburiyetinde olduğumuz apaçıktır. Bu tür bayramları da bu şuur ve düşünce içerisinde değerlendirmek durumundayız.
 

İşte 23 Nisan'ın bir başka anlamı ve işlevi de burada karşımıza çıkmaktadır. Bu günde hem çocuklarımıza bu şuuru vermenin gayreti içerisinde olacağız. Hem de çocuklarımıza, kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız. Çünkü; devletimize ve milletimizin bütünlüğüne yönelik saldırılar dün olduğu gibi bugün de vardır.Hiç şüphesiz yarın da devam edecektir. İşte bundan dolayı gelecek nesillerin uyanık ve bu gibi düşmanca saldırılara karşı hazırlıklı olması için onlara gerçekleri anlatmalı, yüklendikleri emanetin büyüklüğünü bugünden öğretmeliyiz. 23 Nisan'da hepimizin öncelikli görevi de bu olmalıdır.

 

Bu bayramı kutlamamızın amacı sadece çocuklarımızı eğlendirmek değildir.Bu faaliyetlerdeki en büyük gayemiz geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza tarihimizi,kültürümüzü ve inançlarımızı anlatmaktır.Bayrağımızın rengi neden böyle kırmızı,bu hilal ve bu yıldız ne anlama geliyor,bütün bunları öğretmek hepimizin görevidir.İşte bugün çocuklarımızın bütün maharetlerini ortaya koyarak,eğlendirerek öğretme metoduyla evlatlarımızı milli bir ruh ve heyecanla donatıyoruz.Başta anne babalar olmak üzere hepimizin görevi budur.Yavrularımıza sevgiyle yaklaşıp onları gönüllerince eğlendirmeli,eğlendirirken de mutlaka onları eğitmeliyiz.Gelecek nesillerimiz ancak bu şekilde kurtulacak,ve yarınlarımız daha emin ellerde olacaktır.
 
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Hepinize Kutlu olsun…….

 

Yaklaşık iki yüz kişi tarafından coşkuyla izlenen program öğrencilerin gösterileriyle devam etti.Öğrenciler birbirinden güzel şiir,klip,piyes ve oyunlarla herkesin taktirini kazanıp büyük alkış topladılar.Yumurta,halat ve çuval yarışlarıyla devam eden bu muhteşem program Herzberg Fatih Camii yeni Dernek başkanı Eyüp Bülbül ve Din Görevlisi Kenan Tunç’un çocuklara verdiği hediyelerle sona erdi