EKONOMİ Haber Girişi : 24 Nisan 2010 22:44

Çivril'de Kutlu doğum Coşkusu Salona sığmadı

Çivril'de Kutlu doğum Coşkusu Salona sığmadı
Çivril İlçe Müftülüğünce tertip edilen Kutlu Doğum Haftası kutlama programı vatandaşların yoğun katılımı ile icra edildi.
       
20 Nisan 2010 salı akşamı Vali Recep Yazıcıoğlu kültür merkezindeki konferans ağırlıklı etkinliğe, İlçe kaymakamı sayın Muzaffer Başıbüyük,Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan,Din İşleri Yüksek kurulu üyesi  Dr.Muhlis Akar başta olmak üzere daire amirleri,sivil toplum kuruluşlarnın temsilcileri,Baklan ve Bekilli müftülerimiz,çivril müftülüğü çalışanları,Çivrilli vatandaşlar katıldı.

 
Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Işıklı Kasabası çarşı camii İ.H. Ali Akar Kura'n-ı Kerim okudu.İlçe Müftüsü Himmet Metin'in açılış konuşmasından sonra Sinevizyon gösterimi ve müftülük ilahi korosunun  söylediği ilahiler dinlendi.
        
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Dr.Muhlis Akar bey'in sunduğu "Kur'an ve Hz.Peygamber" konulu konferans ilgiyle takip edildi.Proğramın sonunda ilçe müftümüzün kaymakamımız,belediye başkanımız ve misafir hocamıza gül takdim etti.
          
Çıkışta da salona teşrif eden misafirlere Ayet-Hadis kartelaları ile 1000 adet Kur'an-ı Kerim meali hediye edildi.
 
KUTLU DOĞUM AŞI..
 
Kutlu doğum haftası münasebetiyle 16.nisan Cuma günü,namazdan sonra Çivril İlçe Müftülüğünce cemaate “kutlu doğum aşı” ikram edildi.
Her yıl geleneksel olarak yapılan "Kutlu Doğum Aşı" bu yıl da hazırlandı Ve Cuma Namazı sonrası camiden çıkan cemaate ikram edildi.Camii cemaati ve görevlierimizin katıldığı yemek muhabbetle yenildi.
 
HUZUR EVİ ZİYARETİNDE DUYGULU ANLAR YAŞANDI
 
Kutlu doğum haftası nedeniyle Çivril Müftülüğünce İlçede bulunan huzur evi ziyaret edildi.Bir grup din görevlisiyle huzur evine yapılan ziyarette, Çivril ilçe müftüsü Himmet METİN bir konuşma yaptı. Huzurlu bir yaşamın önemine dikkat çeken müftü Metin'in konuşması sırasında duygulanan vatandaşlarımız oldu.
 
Huzur evi müdürü Ali Yıldırımoğlu ve personelinin de  hazır bulunduğu ziyaret oldukça güzel geçti.Yapılan duanın ardından çekilen hatıra resimleriyle proğram sona erdi.Huzur evi ziyaretleri bundan böyle de zaman zaman devam edeceği ifade edildi.