EKONOMİ Haber Girişi : 20 Şubat 2010 00:19

Hamur'da Kur'an Öğretimi Kursu

Hamur'da Kur'an Öğretimi Kursu

Ağrı'nın Hamur İlçe Müftülüğü tarafından Kur'an Öğretimi Kursu açıldı.

Kur’an-ı Kerim dersleri, Hamur Merkez Camii'nde haftada 3 gün toplam 6 Saat olarak veriliyor. Hamur Merkez Camii’nde Salı, Cumartesi ve Pazar günleri yatsı namazından sonra Merkez Camii İmam-Hatibi Yahya Biçmen tarafından verilen Kuran Öğretimi Kursu'na halk büyük ilgi gösteriyor. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan İlçe Müftü Vekili Muhammed Sadık Kılıç, toplumu din konusunda aydınlatmakla görevli olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu projesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak özellikle bu kursların Kur'an kurslarına devam edemeyen yetişkinler için açıldığını ifade etti.

Kılıç, "Hamur İlçe Müftülüğü olarak bizler de 16 Şubat tarihi itibariyle Camilerde Kur'an Öğretimi programını başlattık. Yaklaşık 4 ay sürecek olan kursumuza şimdilik 20 kursiyer kayıt yaptırdı. Hamur halkının bu faaliyete göstermiş oldukları duyarlılık memnuniyet vericidir" dedi.

Kılıç, kursta ağırlıklı olarak Kur'an-ı Kerim derslerinin yanında temel dini bilgiler konularında da eğitim verdiklerini sözlerine ekledi.