EKONOMİ Haber Girişi : 20 Şubat 2010 00:12

Siirt'te umreye gideceklere eğitim semineri verildi

Siirt'te umreye gideceklere eğitim semineri verildi

Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla 22 Şubat’ta Siirt`ten umreye gidecek vatandaşlara Çarşı Camiinde eğitim semineri verildi. Seminerin ardından Umrecilere menenjit aşısı yapıldı.

Siirt Müftüsü Mahmut Gürlen, umrenin, belirli bir vakte bağlı olmaksızın usulüne göre ihrama girdikten sonra tavaf ederek Kâbe`yi ziyaret etmek olduğunu söyledi. Gürlen, umrenin, arefe ve kurban bayramı dışında senenin her zamanında yapılabileceğini belirtti.

 

Umre için dışarıdan gelenlerin Mikat mahallerinde, Mekke’de bulunanların ise Hill bölgesinde ihrama girmesi gerektiğini kaydeden Gürlen, ihramın ise umrenin şartlarından olduğunu bildirdi. Umre yapmak isteyen kişinin, önce umre yapmaya niyet etmesi gerektiğini vurgulayan Gürlen, ‘Niyetin ardından telbiye okunarak ihrama girilir. Bundan sonra Kâbe’yi tavaf edip, Safa ile Merve arasında say ettikten sonra tıraş olunarak ihramdan çıkılır. Tavaf, umrenin rüknüdür. Say ve tıraş olmak ise, umrenin vacipleridir.’diye konuştu.
 

Umre ibadetinin faziletiyle ilgili olarak çok sayıda Hadis-i Şerif bulunduğuna dikkati çeken Müftü Gürlen, umre ziyaretlerine kesinlikle turistik bir gezi gözüyle bakılmaması çağrısında bulundu.

Siirt`ten 234 kişinin müracaat ettiği birinci tur uçuşların 22 Şubat tarihinde gerçekleştirileceğini belirten Gürlen, Siirt`ten otobüslerle önce Diyarbakır ardından uçakla Medine ve Mekke`ye geçileceğini anlattı. Müftü Gürlen, umrecilerin 15 Mart’ta yurda döneceklerini kaydetti.

 Umre Seminerine katılanlara menenjit aşısı yapıldı.