Erzurum'un Aşkale ilçesinde aynı bölgede iki kez meydana gelen zincirleme trafik kazasında, ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.
Erzurum'u Aşkale ilçesine bağlayan kara yolunda sabah saatlerinde yolcu otobüsü, tır, minibüs, iş makinesi, otomobil ve ticari olmak üzere toplam 11 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 20 kişi yaralandı.
Erzurum'un Aşkale ilçesinde yoğun sis ve buzlanma nedeniyle hafif ticari araçlar ve tırların da karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Kazada çok sayıda kişi yaralanırken, hastaneye kaldırılan 8 kişinin durumunun kritik olduğu öğrenildi.
Sabah saatlerinde etkisini artıran yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin düşmesiyle Gökçebük köyü yol ayrımında hafif ticari araçlar ve tırların da karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine Aşkale sağlık ekipleri, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Aşkale İtfaiye ekipleri, jandarma ve polis sevk edildi. Erzurum'dan da çok sayıda ambulans ve UMKE ekipleri de bölgeye yönlendirildi.
Adeta can pazarının yaşandığı kazada ilk olarak yoğun sis ve kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda, Erzurum istikametine giden 73 DV 258 plakalı tır kaydı ve kafa kısmı ters döndü. Aynı istikamete giden 34 DGD 651 plakalı yolcu otobüsü duramayıp, ters dönen tır ile çarpıştı. Kaza sonrası yolda duramayan diğer araçlarda tek tek kazaya karıştı. Yapılan ihbar üzerine bölgeye çok sayıda jandarma, AFAD, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Araçlardan çıkarılan yaralılara ilk müdahaleleri sonrası, ambulanslarla Erzurum'daki hastanelere sevk etti. Erzurum-Erzincan kara yolu bir süre çift taraflı ulaşıma kapatıldı.
Kazada bazı araçlar ağır hasar alırken ekipler adeta zamanla yarıştı. Araçlarda sıkışan yaralılar, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla bulundukları yerden çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Kazaya karışan araçlardan yaralıların çıkarılma çalışmaları devam ederken, 8 kişinin sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi. Olay yerindeki ilk müdahaleleri sonrası yaralıların ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk işlemleri sürüyor. Kaza nedeniyle yol bir süre kontrollü olarak trafiğe kapatıldı.
Yetkililer, sürücülere yoğun sis ve buzlanmanın etkili olduğu bölgelerde dikkatli olmaları, hızlarını düşürmeleri ve takip mesafesini korumaları yönünde uyarılarda bulundu.
Kaza ile ilgili soruşturma ve inceleme devam ederken, 20 yaralı Erzurum Şehir Hastanesi ve Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
İRAN PLAKALI yolcu otobüsü tıra arkadan çarptı; 1 ÖLÜ, 10 YARALI
Erzurum-Aşkale kara yolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Erzurum-Aşkale kara yolunda bu sabah saatlerinde meydana gelen zincirleme trafik kazasının ardından öğle saatlerinde ikinci bir zincirleme kaza daha yaşandı. İspir yol ayrımında meydana gelen trafik kazasında yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin 2 metreye kadar düştüğü bölgede İran plakalı yolcu otobüsü önündeki tıra çarptı. Tır da yine aynı istikamette seyreden bir başka tıra arkadan çarptı. Kazada İran uyruklu otobüs şoförü hayatını kaybederken kazaya karışan araçlarda bulunan 10 kişi yaralandı.
Kaza sonrası yol trafiğe kapanırken bölgede etkili olan yoğun sis trafiği durma noktasına getirdi.
Öte yandan Aşkale Belediyesi ekipleri, İran plakalı otobüste bulunan yolcuları kaza yerinden alarak sosyal tesislere götürdü.













