EKONOMİ Haber Girişi : 30 Eylül 2011 22:16

H. Şahmerdan Bolat Camii Tadilata Alındı...

H. Şahmerdan Bolat Camii Tadilata Alındı...

Alaca Yozgat yolu üzerinde bulunan Hacı Şahmerdan Bolat Camii (Şahmender Hoca) 19.09.2011 tarihinden itibaren 1 ay süreyle ibadete kapatılarak tadilata alındı.

1960 yılında yapılan cami Alacanın geçmişine ışık tutuyor. Mütevazi bir yapıya sahip olan cami en son 1996 yılında minaresine yıldırım düşmesi sonucu hasar almış ve bu hasar sonucunda mahallî tadilat geçirmişti. Cami İmam Hatibi Adil ELZEREY’in verdiği bilgiye göre 2011 baharından bu yana önce camiinin dış çevresinde tadilat yapıldı. Yozgat yolu üzerinde bulunması münasebetiyle, daha çok misafir cemaati olan caminin özellikle kadın cemaate yönelik abdesthane ve wc sorunları ile birlikte kadın mescidi eksiği bulunmaktaydı. Caminin sol tarafında atıl durumda bulunan arsa parçasına eski Alaca ve Çorum Müftüsü Dursun KAPLAN’ın kendi arsasından yer vermesiyle birlikte yeni bay - bayan şadınvan ve wc ler yapıldı. Ramazan bayramına yetiştirilen wc’lerin ardından caminin çatısında gerekli tadilat, izalasyon ve kremit değişimi yapıldı.

Ramazan ayında kadınlara yönelik mukabele okunması sırasında mahalle kadınları tarafından bu camide kadınların da teravih namazı kılmak istekleri dile getirilmişti. Gerekli değerlendirme yapıldıktan sonra önümüzdeki yıl (2012) ramazanına kadınlara da açılması düşünülen camide hummalı bir tadilat başladı.
 
19.09.2011 tarihinden itibaren 1 ay süreyle ibadete kapatılan camiinin zemin dolgusuna başlayan cami imam hatibi Adil ELZEREY yine bu camide görev yapıp emekli olan Hasan MADAK’LA birlikte inşaatı bizzat kendileri yürütüyorlar.
 
Önceki zemin döşemesinin direkt toprak üzerine yapıldığını söyleyen Elzerey, karların erimesiyle birlikte özellikle bahar aylarında camide ağır kokuların olduğunu, kanatlı karınca diye tabir edilen bir tür sineğin cami zemininden yüzeye çıktığını, bu durumun hem cemaati rahatsız ettiğini hem de kendilerini zor durumda bıraktığını ifade etti.
 
Camiyi Kurban Bayramına hizmete açmayı hedeflediklerini bildiren Elzerey, “biz bir hayır kapısı açtık, bu konuya hassasiyeti olan tüm kardeşlerimizi bu hayır kapısından geçmeye davet ediyoruz. Her gün içinde onlarca insanın secde ettiği bu mabede sizlerinde bir katkısı bulunmasını istiyorsanız buyurun.” Şeklinde vatandaşlarımızı hayra davet etti.