SİYASET Haber Girişi : 30 Eylül 2011 13:46

İslam aleminin alimlere ihtiyacı var

İslam aleminin alimlere ihtiyacı var

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Siirt’te  Aydınlar Kur’an Kursu’nu ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez ve beraberindeki heyet Kur’an Kursu’na gelişlerinde öğrenciler ve öğretmenler tarafından  kapıda karşılandı.
 
Kur’an kursunda öğrencilere hitap eden Görmez, 13-14 yaşlarındayken Siirt’te bir süre dini eğitim aldığını anlattı. Medeniyet ve İslam kubbesini ayakta tutanların alimler olduğunu belirten Başkan Görmez, “Biz yaklaşık iki asırdır alimler noktasında zayıflıyoruz. İslam aleminin çok acil şekilde İslam alimine ihtiyacı var’’ diye konuştu.


Görmez’e ziyareti sırasında Kabe örtüsü, Siirt battaniyesinden seccade, Kabe’den getirilmiş misk, Aydınlar ilçesini tanıtan ’’Tillo’’ kitabı ve Molla Halil Siirdî Tefsiri hediye edildi.

Başkan Görmez daha sonra beraberindekilerle ilçedeki Memduhiye Kur’an Kursu’nu da ziyaret ederek, kurs hocası Bedreddin Aydın ile sohbet etti. Başkan Görmez, astronomi alanındaki çalışmalarıyla tanınan Erzurumlu İbrahim Hakkı hazretleri ile hocası İsmail Fakirullah’ın türbelerini de ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Görmez’e ziyareti sırasında AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Siirt Valisi Musa Çolak, Siirt Müftüsü Faruk Arvas, Van Müftüsü Nimetullah Arvas ve Batman Müftüsü Hasan Çağlar da eşlik etti.