EKONOMİ Haber Girişi : 27 Ekim 2010 11:33

Gülşehir Müftülüğünden Hacı Uğurlama Programı

Gülşehir Müftülüğünden Hacı Uğurlama Programı
Diyanet İşleri Başkanlığı 2010 yılı Hac Organizasyonu ile Gülşehir Merkez, Kasaba ve Köylerinden Hacca gidecekler Gülşehir’den dualarla uğurlandı.
 
Gülşehir Merkez Kurşunlu Camiinde Salı günü öğle namazını müteakiben düzenlenen Hacı Uğurlama töreni Kurşunlu Camii İmam Hatibi Hüseyin DÜZGÜN’ün Kur’an Tilaveti ile başladı. Fatih Camii İmam Hatibi Yakup ÇAL Peygamber sevgisinin anlatıldığı ilahileri okurken duygulu anlar yaşandı.
 
Kuranı Kerim tilaveti ile devam eden programda İlçe Müftüsü Faruk TURHAN kısa bir konuşma yaptı. Kutsal yolculuğa çıkanların öncelikle sağlık sıhhat afiyet içerisinde gidip tekrar yurtlarına dönmelerini temenni ettiklerini belirten Müftü Faruk TURHAN ”Önemli olan hacca gitmek değil, hacı olmak hacı kalmaktır. Bu yolculuk herkese nasip olmaz. Nasip olanlar bu fırsatı iyi değerlendirmelidir.
 
Sadece bedenlerin değil ruhunda bu ziyafetten istifade etmesi gerekir. Peygamberimize bizimde beldemizdeki insanlarında, ümmetinde selamların götürün. Rabbim gönlü kutsal topraklarda olan herkese oraları görmeyi feyiz ve bereketinden istifade etmeyi nasip etsin.” Şeklinde konuştu. Program İlçe Müftüsü Faruk TURHAN duaları ve hacı adaylarının vedalaşması ile sona erdi.