EKONOMİ Haber Girişi : 03 Ağustos 2009 22:00

Görme engelliler Kur'an öğreniyor

Görme engelliler Kur'an öğreniyor
Malatya Müftülüğü tarafından görme engelliler için açılan Kur'an-ı Kerim Kursu'na ilgi her geçen gün artıyor. Merkez Saray Camii'nde hafta içi ve Merkez Dilek kasabasında ise hafta sonları verilen kabartma yazı ile Kur'an-ı Kerim Öğretme Kursu'nu denetleyen Malatya Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, kursla ilgili bilgi aldı. Müftü Sönmezoğlu yaptığı açıklamada, "Allahü Teala, bu insanlara özel önem vermektedir. Zira dünyada iki gözünü emanet olarak alan Cenab-ı Allah, bunun karşılığında kendilerine cenneti vereceğini müjdelemektedir. Burada bize düşen görev, kardeşlerimize emanet gözüyle bakmaktır, onların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında elimizden gelen bütün gayreti göstermektir" dedi.

SPOR KULÜBÜ BAŞKANI DA KATILDI

Şinasi Birişik isimli din görevlisinin Dilek kasabasında verdiği kursa katılan Malatya Görbir Spor Kulübü Başkanı görme engelli olan Zeki Erdem, "Görme engellilerin de Kur'an öğrenmelerini sağlamak için spor kulübü olarak Valilik ve müftülüğe başvurduk. Bunun sonucu olarak kurs başladı. Bunun için kabartma Kur'an-ı Kerim istediğimizi müftülüğe bildirdik. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan istendi" dedi.

Erdem, "Engelli arkadaşlarımız engellerinin kendileri için bir engel olmayıp sadece Allah'ın onlar için bir lütfu olduğunu bütün insanlara kanıtlayacaklardır" ifadelerini kullandı.