EKONOMİ Haber Girişi : 12 Ekim 2010 09:57

Giresunda 43 Hafız icazet Aldı

Giresunda 43 Hafız icazet Aldı

Giresun merkez Batlama Kız Kur’an Kursu ve Bölge Yatılı Kur’an Kursunda hafızlığını tamamlayan 21 kız, 22 erkek hafızımız için Giresun müftülüğü tarafından 10.10.2010 Pazar günü saat 10.00’da kapalı spor salonunda İcazet Merasimi düzenlendi.

Bölge Yatılı K.Kursu Yöneticisi Adil Şahin’in sunumuyla gerçekleşen program saygı duruşu, İstiklal Marşı ve aşr-ı şerif okunmasıyla başladı. Halkımızın yoğun ilgi gösterdiği merasime Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. M.Şevki Aydın, Vali Vekili Osman Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol, Adalet Komisyonu Başkanı Halil Adıgüzel, İl Müftüsü Necati Akkuş, Emniyet Müdürü Cemal Levent, ilçe müftüleri, din görevlileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı. İlahiler ve tekbirler eşliğinde salona giren hafızların selamlama yürüyüşü sırasında davetliler duygulu anlar yaşadı.

Programın açılış konuşmasını yapan K.Kursları Müdürü Ayhan Okur, 6 sene önce Giresun’da 3 K. Kursu, 8 öğretici varken şu anda 23 K. Kursu ve 39 öğretici var. Ve ilk defa yapılan yatılı kız kur’an kursundan geçen yıl 12, bu yıl 21 hafız kızımız, Böl. Yat. K.Kursundan ise 22 hafızımız mezun oldu diyen Okur, sözlerine şöyle devam etti “Hafız yürüyen, konuşan, yaşayan Kur’andır. Kur’an-ın aynasıdır. Bakıldığı zaman insanın gönlünü, yüzünü güldüren insandır” dedi.

Giresun İl Müftümüz Necati Akkuş ise yaptığı konuşmada bu merasimin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek “Kur’an-ı öğrenmek bir ibadettir. Onu yüzünden okumakta bir ibadettir, ezbere okumakta bir ibadettir. Asıl olan onun ilahi mesajını anlamaktır. İyi bir insan, iyi bir Müslüman olmak için Kur’an-ı iyi anlamak gerekir” dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof Dr. M.Şevki Aydın İslamı tanımanın dünyanın en büyük nimeti olduğunu ve İslam denilince akla Kuran-ı Kerim'in geldiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti; Bugün dünyada Kuran-ı Kerim'e inananların, İslama bağlılığını ilan edenlerin ne kadar güzel bir hayat yaşadığını, ne ölçüde bunların güzelliklerini temsil edebildiğini düşünmesi gerektiğini ifade ederek, ''Bu sorunun cevabı maalesef hiç iç acıcı değildir. İmkanlara sahip olmak önemlidir. Ama daha önemlisi sahip olunan imkanları değerlendirebilmektir. Biz sahip olduğumuz imkan ve olanaklardan yeteri kadar yararlanamıyoruz. Yanı başımızda duran Kuran'dan yararlanamıyorsak o Kuran'a inandığımızı iddia etmenin fazla bir anlamı kalmıyor. Kuran'dan yararlanmak istiyorsak onu tanımamız onu anlamamız lazım'' dedi.

Konuşmaların  ardından bayan hafızlar ayet ve hadis-i şeriflerle, erkek hafızlar ise kısa sureleri okuyarak kendilerini tanıttılar. Yapılan duanın ardından Kuran Kurslarından mezun olan 21 kız, 22 erkek öğrenciye taç giyme ve diploma merasimi yapıldı. Ayrıca öğrencilere altın ve çeşitli hediyeler de verildi.  Program, katılımcılara çeşitli ikramların ardından sona erdi.