EKONOMİ Haber Girişi : 05 Ekim 2010 23:58

Giresun'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Etkinliği

Giresun'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Etkinliği

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevliler Haftası ülkemizin her noktasında ve yurtdışı teşkilatlarında olduğu gibi Giresun’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda 04.10.2010 Pazartesi günü müftülüğümüz tarafından ilimizde bir ilk gerçekleştirildi ve kapalı spor salonunda il genelinde görev yapan bütün personelin katılımıyla bir kutlama programı düzenlendi.

 

Müftü Yardımcısı A.Muhammed Çınar'ın hazırlayıp sunduğu program saygı duruşu istiklal marşı ve aşr-ı şerifle başladı. Programa Vali Mustafa Yaman, İl Özel İdare Genle Sekreteri Cumhur Melikoğlu, İl Müftüsü Necati Akkuş, İlçe Müftüleri Emekli ve muvazzaf din görevlileri ve Kur'an kursu öğreticileri katıldı.

"Cami, cemaat ve Kur'an" konulu bir konferans veren Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Okuyan "Din hizmeti çok önemli bir hizmettir, Peygamber mesleğidir, Yaptığımız görev itibariyle imam olarak anılan insanlarız. Bunu din hizmetinin yanında gönül seferberliği olarak görüyoruz dedi.

 

Konferansın ardından din görevlileri adına Hacımiktat Camii imam hatibi Ali Süral, Kur'an kursu öğreticileri adına Espiye Merkez Kız K.kursu öğreticisi Nejla Özoğul, emekli din görevlileri adına Bulancak Orta Camii emekli imam hatibi Ömer Akkaya, İlçe müftüleri adına Tirebolu ilçe müftüsü Hızır Hilmi Yılmaz birer konuşma yaptı, yine emekli din görevlilerinden Abdurrahman Akyol ise camiler ve din görevlileri ile ilgili kendi yazdığı şiirini seslendirdi.

 

İl Müftümüz Necati Akkuş ise yaptığı konuşmada hayalindeki din görevlisi profilini anlattı ve uzaktan yakından gelen bütün din görevlilerine teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından Giresun ve ilçe müftülükleri arasında yapılan değerlendirmeler sonucu Espiye Avluca Köyü Camii imam hatibi Ali Rıza Baki yılın imam hatibi, merkeze bağlı Boztekke Köyü Camii de yılın camisi seçildi. Vali Mustafa Yaman kısa bir konuşma yaparak çalışmalarından dolayı Kur'an kursları Müdürü Ayhan Okur'a takdir belgesi verdi. Dereceye giren Yılın imam hatibi ve yılın camisi'de ödüllerini yine Vali Mustafa yaman tarafından verildi. İlçe birincilerinin ödüllerini ise İl Müftümüz Necati Akkuş verdi.

Program Din görevlilerimiz Zekeriya Kaya ve Muhammet Küçük'ün okuduğu  öğlen ezanın ardından Nuri Genç hocanın yaptığı dua ile sona erdi.Ayrıca din görevlileri kızılayın kan bağışı kampanyasına katılarak kan verdileri. Program yemek ikramıyla sona erdi.