EKONOMİ Haber Girişi : 05 Ekim 2010 23:22

Adana'da Din Görevlilerinden Kan Bağışı

Adana'da Din Görevlilerinden Kan Bağışı
Adana İl Müftülüğü tarafından organize edilen 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası “Etkinlikleri Çerçevesinde Kan Bağışında Bulundu.

Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat; "Öncelikle kan bağışı insan vücudu için çok yararlıdır. Ayrıca ihtiyacı olan kişinin belki de en yakınımız olduğunu düşünerek, böyle kampanyalara mutlaka katkıda bulunmalıyız" dedi.

Canbolat, kan bağışının din ve Sağlık açısından çok önemli olduğunu belirtti. "Kan bağışı gerçekten çok önemli bir insanlık görevidir. İnancımız gereği bir insana hayat veren tüm insanlığa hayat vermiş gibidir. Bu sebeple bağışlanan kan ile bir insanın hayatının kurtulması bizim için en büyük mutluluktur. Kan Allah'ın bir nimetidir. Kan veren insanın hiçbir kaybı olmuyor fakat buna karşın büyük bir sevap işlemiş oluyor" şeklinde konuştu. Biz de 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle müftülük personeli olarak kan bağışında bulunuyoruz. İnşallah bu vesileyle muhtaç olan vatandaşlarımıza yardım etmiş olacağız. İlgilenen herkese teşekkür ediyorum" dedi.