EKONOMİ Haber Girişi : 19 Ocak 2010 01:23

Giresun Doğankent Kaymakamı Naif YAVUZ Din Görevlileri ile toplantı yaptı

Giresun Doğankent Kaymakamı Naif YAVUZ  Din Görevlileri ile toplantı yaptı

Giresun Doğankent Kaymakamı Naif YAVUZ, köy muhtarlarının da katılımıyla  imamlarla  bir toplantı yaptı. Kaymakamlık toplantı salonunda  yapılan toplantıya ilçe Müftüsü Recep ŞAHAN , köy ve merkezde görev yapan tüm imamlarla köy muhtarları katıldılar.

 
İlçe kaymakamı Naif YAVUZ toplantıda imamların köy ihtiyar heyetinin tabi üyesi olduğunu, köyle ilgili her türlü faaliyette aktif rol alması gerektiğini söyledi. “Bir köyde, bir mahallede bir vatandaş aç ve susuz yatıyorsa bundan imamlarımız da sorumludur” diyen Kaymakam YAVUZ şöyle dedi:
 
“Sadece ezan okuyup namaz kıldırmakla imam olunmaz.İmam toplumda her işte önder ve rehberdir.Görev yaptığı yerde hem dini hem de devleti temsil ediyor.Bu bakımdan imamlarımızın hem dini hem de milli sorumlulukları var.”
 
Cenaze evinde yemek verilmesinin yanlış olduğunu vurgulayan YAVUZ, “bu yanlış adet imamlarımızın gayretiyle kaldırılabilir. Bunun için gerekli çalışmalara başlayalım. Taziye için köylerde mekanlar tahsis edilebilir.Bazı camilerimizin buna uygun bölümleri de var.Böylece zaten yakınının ölümüyle yasta olan vatandaşa külfetten kurtarmış oluruz.” şeklinde konuştu.İlçe Müftüsü Recep Şahan da söz alarak cenaze evinde 3 gün yas olduğunu dolayısıyla bu süre içinde cenaze evinde yemek pişmemesi gerektiğini,cenaze evine komşuların yemek getirmesinin sünnete uygun bir davranış olduğunu söyledi.

        
Mezarlıklar konusuna da değinen ilçe kaymakamı Yavuz şunları belirtti: “Her köyün toplu mezarlığı olmalı. Herkesin rast gele yere ölü defnetmesi doğru değildir.Bu mezarlığı ziyaret edenler açısından da zorluklara sebep oluyor.Ama mezarlar toplu olsa aynı mezarlıkta istediğimiz mezarı ziyaret  etmemiz kolay olacaktır.

        

İlçe kaymakamı Naif YAVUZ bir saat süren toplantı sonunda imamların problemlerini de dinledi