EKONOMİ Haber Girişi : 19 Ocak 2010 01:12

Birecik İlçe Müftülüğünden Kan Bağışı Kampanyası

Birecik İlçe Müftülüğünden Kan Bağışı Kampanyası

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Şanlıurfa Kan Merkezi ve Birecik İlçe Müftülüğü işbirliğiyle kan bağışı kampanyası düzenlendi.


Belediye Mehmet AKAN Kültür Merkezinde başlatılan kan bağışı kampanyasında ilk kan bağışını İlçe Müftüsü Mekki SOLMAZ yaptı. SOLMAZ, açıklamasında kan vermenin insan sağlığına faydalı bir davranış ve örnek bir vatandaşlık görevi olduğunu belirterek, “Sağlıklı vatandaşlarımızın kan vermeleri, kana ihtiyacı olan vatandaşlarımızın iyileşmelerine vesile olabilecek örnek bir davranıştır. Başta ben olmak üzere ilçemizde görev yapan imam hatiplerimiz, müezzin kayyımlarımız ve vatandaşlarımız kan verdiler. Cuma günü verdiğim vaazımda da belirttiğim gibi ilaç kullanmayan ve 18 ile 65 yaş arası sağlıklı her vatandaşımız kan verebilir. Kan verme ile kan hücreleri yenileniyor, kolesterol ve tansiyonun düzenlenmesine yardımcı oluyor.”dedi.


İlçe Müftüsü Mekki SOLMAZ toplum olarak insanlara hayırlı hizmetlerde bulunmamız gerektiğini belirterek; “İnsanlara yardımcı olmak çok güzel bir iş yapmaktır. Bundan dolayı insanlara yardımcı olmak için sağlık durumu yerinde olan insanlar kan bağışlasın. Hayırlı insan diğer insanlara faydası olan insandır. Kan veya organ bağışıyla bir insana yapılan tedavi sistemi en büyük iyiliktir. Umarım yaptığımız bu çalışmalarda birçok insanımıza bir faydamız olur.” dedi.

 

Şanlıurfa Kan Merkezi yetkilileri de Birecik İlçe Müftülüğü personeli ve vatandaşların kan bağışı kampanyasından dolayı ilçe müftüsü Mekki SOLMAZ’a şükranlarını sundular