GÜNCEL Haber Girişi : 18 Ocak 2010 23:17

2010 Umre Kayıtları Başlıyor.

2010 Umre Kayıtları Başlıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan 2010 Umre Broşüründe 2009 yılında ülkemizden yaklaşık 185.000 kişi Umre' ye gittiği belirtilirken Diyanet İşleri Başkanlığı  bu yıl da vatandaşlarımıza yardımcı olmak üzere Mekke ve Medine’de daha yoğun tedbirler aldığı belirtildi.

 

2010 Umre broşüründe Umreye gidecek vatandaşlarımızın ibadetlerine daha fazla zaman ayırmalarını sağlamak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından sabah kahvaltısı ve akşam yemeği verileceği belirtilirken ,ilk kafilenin 23 Şubatta hareket edeceği belirtiliyor.

 

Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız, Müftülüklerden alacakları Ek-1 form dilekçeyi 2 nüsha halinde doldurarak, aşağıdaki belgelerle birlikte en yakın müftülüğe müracaat edeceklerdir.

 

1. Katılacağı tur tarihi itibariyle geçerlilik süresi en az bir yıl olan pasaport,

 

2. Nüfus cüzdanının arkalı önlü fotokopisi,

 

3. 4x6 ebadında beyaz fon üzerine çekilmiş, her birinin arkasına; umrecinin T.C. Kimlik numarası, adı, soyadı ve ili yazılı olan 3 adet vesikalık fotoğraf,

 

4. Umre seyahat ücretinin yatırıldığını gösterir banka dekontu,

 

5. Aşı kartı (Menenjit ACW 135Y),

 

6. 45 yaşından küçük olup eşleriyle birlikte gidecek bayanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi,

 

7. 45 yaşından küçük bayanlar ile 18 yaşından küçük erkeklerden birinci derece erkek akrabasıyla gidecek olanlardan akrabalık belgesi (vukuatlı nüfus kayıt örneğinin aslı) ile müftülükten temin edilebilecek Ek-2 örneğe uygun olarak noterden alınacak muvafakatname ve taahütname,

 

2010 UMRE ORGANİZASYONU UMRE BROŞÜRÜ