EKONOMİ Haber Girişi : 19 Nisan 2010 00:36

Giresun Doğankent de Kutlu Doğum Coşkusu

Giresun Doğankent de Kutlu Doğum Coşkusu

Kutlu Doğum Haftası Doğankent’te coşkuyla kutlanıyor. Kutlamalar çerçevesinde dün(16.04.2010) ilçe Müftüsü Recep Şahan başkanlığındaki Kutlu Doğum Kutlama Komitesi resmi daireleri ziyaret ederek gül takdim ettiler. Aynı gün öğleden sonra Prof.Dr Celal Kırca bir konferans verdi.

 

Hz. Peygamber’in doğumunun 1439. yılı münasebetiyle tüm yurtta olduğu gibi Doğankent’te de bir dizi etkinlikler yapılıyor. İlçe Müftüsü Recep Şahan başkanlığındaki kutlama komitesi Cuma günü resmi daireleri ziyaret ederek daire amirleri ile diğer çalışanlara gül takdim ettiler. Kutlama komitesi üyeleri İlçe Kaymakamı naif yavuz2u da makamında ziyaret ederek haftanın sembolü olan gül takdim ettiler.

 
Diğer taraftan Cuma vaazını emekli müftülerden Mehmet BAL yaptı. Öğleden sonra da Erciyes üniversitesi İlahiyat fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.celal KIRCA bir konferans verdi.Saat 14:30’da Öztürk Düğün Salonunda gerçekleşen konferansa ilçe Kaymakamı Naif Yavuz, Belediye başkanı Nazmiye Kabadayı, Nüfus Müdürü Yüksel Alaca,Espiye Müftüsü Mehmet Yazıcı, Güce Müftüsü İdris Başkıran ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Program saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı. Merkez Yeni camii imam-hatibi Fatih Bilgi’nin Kur’an tilavetinin ardından ilçe Müftüsü Recep Şahan kısa bir selamlama konuşması yaptı. Daha sonra konferansa geçildi. Konuşmacı olarak atkılan Prof. Dr. Kırca 45 dakikalık konuşmasında Kur’an ve insana verdiği mesajlar üzerinde durdu. Kırca’nın en çok dikkat çeken ve akıllarda kalıcı olan mesajı kendisinin “6 S Formülü” diye isimlendirdiği   altı  önemli konu. Buna göre bu altı konu hayata tatbik edilirse gerek ailede gerek sosyal hayatta sorunlar kalmaz.Bu altı önemli konu şu: 1-Sevgi 2-Saygı 3-Sabır 4-Sebat 5-Sadakat 6-Sorumluluk.

 

Konferans tan sonra konuklara etli pilav ve ayran ikram edilip kitap hediye edildi.