GÜNCEL Haber Girişi : 19 Nisan 2010 00:16

Hekimhan da Kutlu Doğum Coşkuyla Kutlandı

Hekimhan da Kutlu Doğum Coşkuyla Kutlandı

Hekimhan İlçe Müftülüğümüz tarafından ,tarihi Taşhan’da ,Hz. Muhammed’in(sas) doğum haftasını simgeleyen Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.

İlçe Merkezi ,Kasaba ve köylerden gelen yaklaşık ikibin civarındaki vatandaşımız konferans salonunu tıka basa doldurdular.

Etkinliğe İlçe Kaymakamı Ramazan Fani, Hekimhan Belediye Başkanı M.Sait Özoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Çalık, İlçe Müftümüz Durmuş Ali ÇETMİ,daire amirleri,Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Hasan çelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, Kocaözü Belediye Başkanı Gani Karaca, din görevlilerimiz ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

 

16 Nisan  Cuma günü saat 14 de başlayan  programa, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından  Kur’an-ı kerim tilaveti  ile devam  edildi. Daha sonra açılış konuşması yapmak üzere kürsüye gelen İlçe Müftümüz Durmuş Ali ÇETMİ,yaptığı konuşmada özetle: Programa katılan ve katkıda bulunanlara  teşekkür ettikten sonra, “Doğumunu kutladığımız Peygamber Efendimizi sevgi ve saygı ile yad etmek için buradayız. Diyanet İşleri Başkanlığımız, Kur’an-ı kerim’in nüzulünün 1400.yılı olması hasebiyle  2010 yılını, “Kur’an Yılı” olarak ilan etmiştir.Bizler de Sevgili Peygamberimizin (sas) iki emanetinden biri olan yüce kitabımız Kur’an-ı kerim’i okuyup anlayarak yaşamaya çalışmalıyız. Çünkü, İslam’ı doğru anlamanın yolu, Kur’an’ı ve Peygamber Efendimizin sahih Sünnetini anlamak ve bu iki temel kaynağın bilgisini ahlaki sorumluluk olarak hayatımıza yansıtmaktan geçmektedir.Bunun için de Hz. Peygamberi örnek almak, O büyük şahsiyeti tanımak ve sevmek gerekmektedir” dedi.
Programda daha sora sine vizyon gösterimi,Ney dinletisi ve Hekimhan İlçe Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu’nun konseriyle devam edildi.Konserin ardından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında konuşmacı olarak katılan, İl Müftü Yardımcısı Mahmut KARATEPE tarafından katılımcılara “Kur’an ve Hz. Peygamber” konulu konferans verildi.
Kutlu Doğum Programı,katılımcılara ikram edilen Kutlu doğum Pilavı ile sona erdi