EKONOMİ Haber Girişi : 05 Haziran 2010 11:28

Erzurum Yakutiye Müftülüğünden Eğitime Destek

Erzurum Yakutiye Müftülüğünden Eğitime Destek
DİYANET İşleri Başkanlığı'nın başlattığı, 'Kızlar Okulsuz Kalmasın' kampanyasına Erzurum Yakutiye İlçe Müftülüğü personeli destek verdi.
İlçe müftülüğüne bağlı personelden alınan yardımlarla 80 kız öğrenciye 40'ar YTL yardım verildi. Yardımlar 02.06.2010 tarihinde Erzurum Lisesi Konferans Salonunda Erzurum Valisi Sayın Sebahattin ÖZTÜRK'ün de katılığı bir törenle kız öğrencilere dağıtıldı. Programda ayrıca İl Müftüsü Yakup ARSLAN, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi BUDAK ve Yakutiye Kaymakamı Yüksel ÇELİK katıldı
Yakutiye Kaymakamı Yüksel ÇELİK, ilçe Müftülüğünün kız çocuklarının eğitimine destek olmak amacıyla yaptığı çalışmanın örnek olması gerektiğini söyledi. Kaymakam Yüksel ÇELİK, “Din görevlilerimiz, kız çocuklarımızın eğitimine destek olmak amacıyla kendi maaşlarından belli oranda biriktirmişlerdir. Din görevlilerinin kendi görevleri dışında böylesine önemli bir konuya el atmaları önemlidir. Eğitime yaptıkları katkı sebebiyle tüm din görevlilerimizi kutluyorum.”dedi.
 
Dağıtımdan önce kısa bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Dr. İhsan İLHAN,  dinimizin kız olsun, erkek olsun ilim öğrenmeyi ve okumayı emrettiğini hatırlattı. Yakutiye İlçe Müftüsü İhsan İLHAN, kız çocuklarının eğitimine katkı sağlamak amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi.
Törende daha sonra Vali Sebahattin ÖZTÜRK, Yakutiye Kaymakamı Yüksel ÇELİK ile davetliler tarafından kız çocuklarına yardım paraları dağıtıldı.
Törende ayrıca Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren din görevlilerine plaket ve hediyeleri Vali Sebahattin ÖZTÜRK tarafından verildi.