GENEL Haber Girişi : 25 Haziran 2018 10:28

Erzurum'un en kupon arsaları

Erzurum'un en kupon arsaları
Yoncalıktaki Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi ve eski Araştırma Hastanesi sökülüyor.
Berna KARATAY
Palandöken
Atatürk Üniversitesi bünyesinde 70 yıllardan beri yüksek eğitim hizmeti sunan (eski adıyla enstitü) Yoncalık'taki Eğitim Fakültesi ile Yenişehir girişindeki eski Yakutiye Araştırma Hastanesi binaları sökülecek ve yerlerine ticari ya da konut alanları inşa edilecek.
Uzun yıllardan beri gündemde olan ancak bir süre yetki kimde tartışmalarına yol açan söz konusu binalar için sonunda arsaların asıl sahibi Hazine ile buralarda yeni yapılaşmaya gitmeyi planlayan TOKİ arasında nihai bir anlaşma sağlandı. Atatürk Üniversitesi'nin hak sahibi olmadığı bu süreçte, TOKİ, mülkiyeti Hazine'ye ait olan her iki alanda öncelikle ticari sonra da mesken amaçlı bir yapılanmaya gidecek.
Önümüzdeki günlerde, eski Araştırma Hastanesi binasında yıkım işlemine gidileceği, bunun için TOKİ'nin yıkım ihalesine çıktığı bildirildi. Halen eğitim hizmeti sunan Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi'nin ise, ne zaman boşaltılacağı ya da buradaki binaların sökümünün ne zaman gerçekleştirileceği şimdilik belli değil.

Erzurum genelinde her iki alan da en kıymetli arsalar arasında gösteriliyor ve TOKİ'nin buralarda iyi projeler geliştirmesi halinde karlı çıkacağı bildirildi. Projenin hayata geçmesiyle birlikte, Atatürk Üniversitesi'nin kampüsün dışında şehir içindeki tek fakültesi de ortadan kalkmış olacak. Üniversite, söz konusu isimle kampüsün içinde eğitim hizmetine devam edileceğini belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.