Erzurum, eğitimde çıta yükseltti; 61’den 9’a geldik...

Erzurum, LGS’de 2019’da eksi üç puanken bugün artı 15 puan oldu.

Gerek üniversite ve gerekse liselere giriş sınavlarında çok ciddi bir başarı elde eden Erzurum, son bir yılda ilkler arasına girmeyi başardı.

Azeri kardeşlerimizin ifadesiyle elbette ki, “bedimize ar geliyordu.” Ne demek 81 bir vilayet içerisinde ancak 61. olmak? Bu tablo, Erzurum’un makus talihi olamazdı. Nitekim olmadı da… AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün çabasıyla Erzurum’a bir Milli Eğitim Müdürü bulundu. O müdürün adı da Salih Kaygusuz’du…

Salih Hoca, hedefleri ve umdeleri olan bir eğitimciydi. Sırf maarif müdürü olmak için koltuk işgal edecek bir adam değildi.

Çok çalıştı, sırtını öğretmenlere dayadı ve öğretmenlerden aldığı destekle adeta bir olmazı olur yaptı. Neydi o olmaz?

Erzurum, 2019 yılında liselere giriş sınavında Türkiye ortalamasının eksi üç puan altındaydı.

Salih Hoca ve çok değerli öğretmenleri bu tabloyu kabul etmediler ve adeta eğitim seferberliği başlattılar. Ve takvim yaprakları 2021’i gösterirken Erzurum LGS’de artı 15 puana yükseldi. Bu da demek oluyor ki Erzurum, 61. sıradan neredeyse ilk ona girdi. İlla da somut bir örnek istiyorsanız onu da verelim: Erzurum’un Karayazı ilçesinde bu yıl tam 18 öğrencimiz Fen lisesi sınavını kazandı.

Salih Hoca, “Daha yolun başındayız, almamız gereken daha çok mesafe var” diyor.

Haksız da değil hani…

Lakin gelin biz bugün ulaştığımız bu noktanın önce bir altını çizelim ki, bundan sonra çıktığımız yola aydınlık içinde bakabilelim…

Erzurum’da tam 12 bin öğretmen var. Bunların bir kısmı şehirde bir kısmı da ilçelerde… Salih Hoca altını defalarca çizdi: “Elde ettiğimiz bu başarı tamamen öğretmenlerimize aittir.”

Erzurum bir olmazı başardı. O da şuydu yerlerde sürünürken ayağa kalktı ve ayağa kalmakla yetinmedi yarışa dahil oldu. Erzurum artık “Ben de varım” diyor: bu az bir şey mi? Salih Hoca’ya ne kadar teşekkür etsek azdır, lakin O da illa da bu teşekkürü öğretmenlere göndermemizi istiyor.

Biz de öyle yapalım:

Hocalarım, her birinizin ellerini tek tek öpüyorum, iyi ki varsınız…

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Fikri Takip 23 Ağustos 2021 19:10

    Sayın Hocam sadece bir yı içinde eğitim gibi bir mecrada 61. sıradan 9.sıraya yükselmek siz de biliyorsunuz ki bu işin fıtratına hiç uymuyor. Eğitim camiasında kafa yoranlar bu sıçramaya ancak, Erzurumda LGS ye girebilecek kaç öğrenci vardı kaç öğrenci sınava girdi? Sayıları açıklanırsa inanır.

  • Muhammet 25 30 Temmuz 2021 15:26

    Eğitimde yükselmedik sahtekarlıkta yükseldik önceden sınava her öğrenci giriyordu ortalama böyle alınıyordu şimdi ise sadece okulların seçtiği öğrenciler sınava giriyor ve ortalama burdan alınıyor yani alicengiz oyunu.

  • Vatandas 27 Temmuz 2021 07:41

    Sayın hocam Duyum.sogru ise eğitimde çıtayı yükseltmek için hille yapılmış düşüncesindeydim. Sınav döneminde başarı seviyesi düşük öğrenciler sınava sokulmamış sadece başarılı öğrenciler sınava alinmiş bu duyum.dogru ise Erzurumda eğitim malesef sahtekarlıkla yükseltilmiştir..