EKONOMİ Haber Girişi : 04 Haziran 2010 18:16

Doğankentli Hanımlar Kuran Öğrendi.

Doğankentli Hanımlar Kuran Öğrendi.
GİRESUN-Doğankent Merkez Kur’an Kursunda 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılının  sona ermesi dolayısıyla İlçe Müftülüğünce belge töreni  düzenlendi. İmam-Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen törene belediye Başkanı Nazmiye KABADAYI başta olmak üzere kursiyerler ve yakınları katıldılar.

Törende bir konuşma yapan İlçe Müftsü Recep Şahan Kur’an’ın  Allah tarafından insanlara gönderilmiş ilahi bir mektup olduğunu söyledi. Şahan şunları söyledi:
 
“Efendimiz sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir buyuruyor. İşte bizler de en hayırlılardan olabilmenin gayreti ile Kur’an Kurslarımıza büyük önem verdik.Son 5 yılda Merkez Kur’an Kursumuzda 259 kişinin Kur’an öğrenerek belge almaya hak kazanması bunun en önemli göstergesidir.bu yoldaki çalışmalarımız devam etmektedir.Nasip olursa önümüzdeki dönem Kur’an Kursu sayımız üçe çıkacak.Gerekli çalışmaları tamamladık.”

Daha sonra programın diğer bölümlerine geçildi.Bu bölümde Merkez Patanlı Mevkii camii İmam-Hatibi Necmii Köprülü de bir konuşma yaptı.Köprülü konuşmasında Kur’an ve Kur’an öğrenmenin üzerinde durdu. Programda Kur’an-ı Kerim, şiirler ve ilahiler okundu. Kursiyerler tarafından hazırlanan skeç ilgi ile izlendi. Bir buçuk saat süren   programın  sonunda 18 Kursiyere  belgeleri belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı, İlçe Müftüsü Recep Şahan ve kurs hocaları tarafından verildi. Kursiyerlere ilçe müftülüğünce birer adet de İslam İlmihali hediye edildi.