EKONOMİ Haber Girişi : 12 Nisan 2011 00:38

Diyarbakır Müftülüğü nden 3 Dilde İlahi

Diyarbakır Müftülüğü nden 3 Dilde İlahi

Diyarbakır Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenecek Kuran ziyafetinde ayrıca Türkçe, Arapça ile Kürtçe nin Kurmanci ve Zazaca lehçelerinde ilahiler okunacak. Etkinliğin duyurusu İl Müftülüğü internet sitesinde de yayınlandı.

Diyarbakır İl Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 16 Nisan tarihinde Atatürk Stadyumu nda Türkiye, Mısır ile İran dan hafızların vereceği Kuran Ziyafeti nde Türkçe, Arapça ve Kürtçe nin Kurmanci ve Zazaca lehçelerinde ilahiler okunacağını duyurdu. İl Müftülüğü nün internet sitesinde Kuran Ziyafetine Davet başlığıyla yapılan duyuruda, etkinliğe Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr.
Mehmet Görmez inde katılacağı belirtildi. Diyarbakır Müftüsü Ali Melek, önceki yıllarda Ziya Gökalp
 Spor Salonunda etkinlikleri organize ettiklerini ancak, yer darlığı nedeniyle bir çok vatandaşın etkinliklere katılamamasını gözönünde bulundurarak bu yıl etkinlikleri Atatürk Stadyumunda yapmayı uygun bulduklarını söyledi.

TRT 6 için daha önce yapılan proğramlarda ve diğer bazı etkinliklerde de Kürtçe mevlit ve ilahiler okunduğunu dile getiren Müftü Ali Melek, hedeflerinin etkinliklere gelecek insanlara mesajları anlayacakları dilden vermek olduğunu söyledi. Ali Melek, şöyle dedi:

Kuran a ziyafet etkinliğinde Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Arapça ilahiler okunacak. Bundaki mesajda, birlik, beraberlik, kardeşlik, toplumsal sevgi ve hoşgörü yer alıyor. Etnik ayrımcılık öne çıkmamalı.