EKONOMİ Haber Girişi : 11 Nisan 2011 22:52

HAFIZ MEHMET GÜRÜGÜR HOCA EFENDİ SAĞLIINDA ANILDI

HAFIZ  MEHMET GÜRÜGÜR HOCA EFENDİ SAĞLIINDA ANILDI

2 Mart 1937 yılında Dumlu nahiyesi Akdağ köyünde dünyaya gelen, 1945 yılında 8 yaşında babası İbarahim hoca efendi den  hafızlığ’a başlayan ve “tashihi huruf” okumak üzere İstanbul Beyazıt Camii İmamı reisi kurra  Abdurrahman GÜRSES hoca efendiden   1953 yılında, İstanbul tariki üzere başladığı  bu eğitimini 1955 yılında tamamlayarak icazet alan, 1960 yılında Caferiye Camii ve 1982 yılında tarihi Lalapaşa Caminde İmam Hatiplik görevi üzerine , 2002 yılında emekli olup Caferiye Kuran kursunda fahri olarak, Kur’an dersleri vermeye devam eden ve binlerce hafız bülbülü yetiştiren Mehmet GÜRGÜR hoca efendi, 73 yaşında sağlığında Halk Eğitim Merkezinde” Kur’an’a Hizmette 50 Yıl” adlı programı ile Yakutiye İlçe Müftülüğü tarafından anıldı.

Öğrencilerinin ve sevenlerinin yoğun katılımlarıyla gerçekleşen program açılış konuşmasını yapan Yakutiye ilçe Müftüsü Dr.İhsan İLHAN” toplumumuzun manevi eğitimcilerinin, dinamiklerinin hep ölümleri sonrası hatırlanarak anılması hatasından inşallah vaz geçerek hayatta iken de onları onurlandırmak ve hatırlamak amacıyla düzenlediğimiz bu tür programların devamı inşallah gelecektir”. dedi.

Erzurum İmam Hatip Lisesi Müdürü Zeki KORKMAZ, Emekli Müdürü Hakkı YILMAZ ve emekli Müdür Yardımcısı Ferhat KAYA, hoca efendilerde birer konuşma yaparak GÜRGÜR hoca’ nın Kur’an’a olan hizmetlerini anlattılar.

Öğrencileri adına konuşma yapan Abdulkerim GÜMÜŞ, “ilk hocamın yanına gittim ve bana “suphanek” duasını biliyor musun diye sordular. Ben de biliyorum demdim. Beni dinlediğinde “suphaneke” duasını bilmediğim anlaşıldı. Hocam ben hafız olabilir miyim dediğimde, olursun dedi, hafızlığa başlattı ve bizi hafız ettiler. Hocamız’ dan önce sabahları Kur’an  kursunun kapsını açan hiç kimse olmadığı gibi ben Kursa gittim hoca gelmemişti diyenin olmadığını belirterek,” hocanın öğrencilerinin dersini yapmasındaki özel ilgiyi şöyle anlattı;  “Dersini yapmayan öğrencinin başında durur onu çalıştırır ve dersini yaptırmadan evine gitmezdi. Hocam niye bu kadar üzerinde duruyorsunuz sorunsuna ise, Biran önce hafızlığını bitirtsin ve  zaman kaybına uğramasın derdi. Bir keresinde hastalandığına şahit olduğum Hocamıza Dr. 20 gün rapor vermiş ama hocamız hasta haliyle bir öğrencilerini yalnız bırakmak için ikinci gününde derse devam ettiler”.

Slayt gösterileri eşliğinde kendi sesinden okutulan Kur’an ve hafızlarından Diyanet İşleri Rize Eğitim Merkezi Aşare Takrip hocası Fatih ÇATMAKAŞ ve yine İmam Hatip Ayüp BAKAN ın okudukları Kur’an ziyafeti dinleyicileri adeta mest etti.

Erzurum’un manevi dinamiklerinden olan Eşref hoca efendi, Veli VELİOĞLU hoca efendin yanında İl Müftüsü Yakup ARSLAN, ilçe müftüleri ve çok sayıda hoca efendinin katıldığı program, çeşitli hediye ve plaketlerin verilmesinin ardından,Lalapaşa Camii adıyla eşleşmiş olan Lalapaşa Eski İmam Hatibi Mehmet GÜRGÜR hocanın sahnede öğrencileriyle salavatlar eşliğinde söylediği kasidelerle dinleyicilere duygulu anlar yaşatarak son buldu.