GÜNCEL Haber Girişi : 24 Mart 2010 01:42

Diyanet İşleri eski Başkanı Dr.Tayyar Altıkulaç'tan Konferans

Diyanet İşleri eski Başkanı Dr.Tayyar Altıkulaç'tan Konferans

Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi konferanslar serisine devam ediyor. R.Ü. İlahiyat Fakültesi Dekanlığının tertiplediği ve Diyanet İşleri eski başkanlarından Dr. Tayyar Altıkulaç’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans R.Ü. İlahiyat Fakültesi Konferans salonun da yapıldı. Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun katıldığı konferansa yoğun ilginin gösterildiği gözlendi.

 
Açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. S. Kemal Sandıkçı konuşmasında; “yoğun mesaisine rağmen davetimize icabet ederek konferanslarını takdim edecek hocamıza teşekkür ediyorum. Ayrıca yoğun ilgi gösteren siz değerli misafirlerimize de şükranlarımı sunuyorum. Alanında en yetkin bir isim olan hocamızdan istifade etmiş olarak bu zaman dilimini değerlendirmiş oluruz, öğrencilerimize de tavsiyemiz alanlarında uzman, mesleklerinde yetkin kişilerin hem bilgi ve hem de tecrübelerinden azami ölçüde istifadeye çalışmalarını tavsiye ediyorum diye” konuştu.

Diyanet işleri eski Başkanlarından Dr. Altıkulaç yaptığı konuşmada “Kur'an-ı Kerim'in sahabe arasından günümüze ulaşan nüshaları” konusuna dikkat çekerek; “Kur’an-ı Kerim Bizim temel referansımızdır. Batılı müsteşrikler senaryolarla bu kaynağı bulandırmak ve Kur’an-ı Kerim’in bazı değişikliklerle günümüze ulaştığı konusunda ciddi çalışmalar yapılmakta, bizler bunlara duyarsız kalamayız, günümüz bilgi çağı olduğuna göre bilimsel metotlarımızı bu anlamda geliştirerek sahih kaynaklara inmeniz gerekmektedir, asırlardır Anadolu’da var olan inanca göre Hz. Osman’nın kanlı mushafı Topkapı Sayarı kutsal emanetler bölümünde bilinir, fakat yaptığımız araştırmalarda durum hiçte öyle değildir” dedi.

İslam dünyasında farklı Kur’an imla ve hatlarının olmasına da dikkat çeken Altıkulaç; yapılacak ilmi ve bilimsel faaliyetlerle ortak bir Kur’an hattı ve imlası oluşturulabileceğini söyledi. Kur’an araştırmaları konusunda gittiği İslam ülkelerinde yaşadığı hatıraları da anlatan Altıkulaç, sorunlarımız ne kadar çok olsa da çözülmeyecek hiçbir meselenin olmadığını vurguladı, sahabe döneminden intikal eden Kur’an örneklerinden görsel olarak sunum yapan yaptı.  Soruları cevaplandıran Altıkulaç ısrarlar üzerine konferansı, aşır okuyacak kapattı.