EKONOMİ Haber Girişi : 11 Haziran 2009 23:56

Din Görevlilerine Sivil Savunma Eğitimi

Din Görevlilerine Sivil Savunma Eğitimi

Siirt Sivil Savunma İl Müdürlüğü tarafından Din Görevlileri ve Memurlara yönelik ?afet eğitimi? konulu eğitim çalışması düzenlendi.

 
Siirt Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen ?Afet Eğitimi? Konulu seminer öncesi bir konuşma yapan İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Yardımlaşma ayetlerinden örnekler verdi. Gürlen, İnsan hayatının çok önemli olduğunu, Mübarek ve Mukaddes olan bu varlığın, meydana gelecek Sel, Yangın ve deprem gibi felaketler öncesinde hazırlıklı olmayı dinimizin emrettiğini söyledi. Müftü Gürlen, katkılarından dolayı Siirt İl Savunma müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederek seminerden ayrıldı.

 
Siirt İl Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma Teknisyeni Nevzat Yıldız ile Kazım Gül tarafından verilen afetler ve yangınlar konulu seminerde, Teknisyen Nevzat Yıldız, "Siirt merkez ve diğer ilçelerimizde doğal afetler ve depremlere karşı halkı ve kamu görevlilerini bilgilendirmeyi sağlamayı hedefliyoruz.
 
Seminerlerde afetlerin etkileri, depremler, deprem öncesi, deprem sırasında ve sonrasında alınması gereken tedbirler yangınlar, yangınlardan korunma, yangın söndürme, yangın söndürme cihazlarının kullanımı ve bakımı ve Türkiye'de deprem kuşakları ve ülkemizde deprem riski konularında görsel sunumlar yapıyoruz" dedi.
 
Slayt gösterimi eşliğinde verilen seminerde ayrıca, doğal afetler ve deprem, tahliye işlemleri, yangın ve yangın tüplerinin kullanımı konularında bilgiler verildi. Seminere, Siirt İl Müftülüğü Sivil Savunma Amiri M. Sait Sarcan, Müftülük Personeli ve bazı Cami Görevlileri katıldı.