GÜNDEM Haber Girişi : 28 Ağustos 2023 10:34

Çomaklı: Malazgirt, Eşsiz Bir Zaferdir

Çomaklı: Malazgirt, Eşsiz Bir Zaferdir
Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen ve bu yıl 952. yıl dönümü kutlanan Malazgirt Zaferi etkinliklerine Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.

Kutlama töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Anadolu'yu vatan haline getiren şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle yâd ediyorum. Sultan Alparslan'ın bize emaneti olan bu toprakları kanımızın son damlasına kadar koruyacağız. Malazgirt öyle sıradan bir zafer değildir. Biz Anadolu'ya Malazgirt'le ayak basmadık. Çok öncesinden beri zaten buradaydık. Burada kazanılan zafer önce Anadolu Selçuklu devletinin kurulmasını sağlayarak Haçlı saldırılarına en büyük darbeyi vurmuştur. Bizi büyük zaferlere götüren çıkış işte burasıdır. Malazgirt, şahit olduğu manevi mirasla kalbimizde ayrı bir konumdadır" şeklinde konuştu.

Malazgirt Zaferinin 952. yılını kutlamaktan dolayı oldukça mutlu ve gururlu olduğunu ifade eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Malazgirt Zaferi; hepimizin gurur duyduğu, şanlı Türk tarihinin Anadolu’ya taşındığı ve bu toprakların aziz milletimize vatan olmaya başladığı eşsiz bir zaferdir. Büyük Komutan Sultan Alparslan komutasındaki Türk ordusunun kendisinden sayıca ve silah gücü bakımından üstün olan Bizans ordusunu destansı bir şekilde mağlup edip Anadolu'nun kapılarını Türklere açtığı, Anadolu'yu ebedi ata yurdu yaptığı ve Anadolu'nun İslamlaşmasında önemli bir dönüm noktası olan 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferinin 952. yılını kutlamanın gurur ve heyecanını yaşamaktayız” dedi.

Anadolu’nun ebediyete kadar Türk Yurdu olarak kalmasını sağlayacak olan bu büyük zafer ile birlikte, atalarımızın asırlar süren var olma mücadelesinin 4 kıtaya yayılarak büyük bir imparatorluk haline dönüştüğüne dikkat çeken Rektör Çomaklı: “Tarihi kahramanlıklarla dolu Aziz Milletimize Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi ile birlikte bu topraklar artık ebedi ata yurdumuz olarak tescillenmiştir. Bu duygularla; başta bizlere bu toprakların kapılarını açan Sultan Alparslan ve kutlu askerleri olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyor; tüm halkımızın 26 Ağustos Malazgirt Zaferini en kalbi duygularımla kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.