EĞİTİM Haber Girişi : 28 Ağustos 2023 10:31

ETSO'dan Meslek Lisesi atılımı

ETSO'dan Meslek Lisesi atılımı
Mülkiyeti ETSO Vakfı'na ait Erzurum-Aziziye karayolu üzerindeki arazide bir mesleki ve teknik lisesi yapılması için Başkan Özakalın harekete geçti.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, Yönetim Kurulu Üyesi Celalettin Çetinkaya ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Yakup Yıldız'a tebrik ziyaretinde bulundu.

Ziyarette ETSO'nun Ilıca Yolu üzerinde bulunan arazisinde mesleki ve teknik lisesi yapılması yönündeki projesi gündeme geldi.

Ziyarette Yıldız'a yeni görevinde başarı dileğinde bulunan Başkan Özakalın, özellikle reel sektörün kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması anlamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yapmayı planladıklarını ifade etti.

Ayrıca, mülkiyeti ETSO Vakfı'na ait olan Erzurum-Aziziye karayolu üzerindeki arazide yine Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile bir mesleki ve teknik lisesi yapılması yönündeki düşüncelerini aktaran Başkan Özakalın, konuyu önümüzdeki hafta ziyaret edeceği Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin'e de ileteceğini dile getirdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız da, daha önce görev yaptığı yerlerde Ticaret ve Sanayi Odaları ve reel sektör temsilcileriyle başarılı projeler yürüttüklerini belirterek, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ile de benzer çalışmalar yapmaktan memnuniyet duyacağını söyledi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.