SPOR Haber Girişi : 06 Haziran 2014 19:13

Çintimar: Türk Atletizmi, bizimle önemli bir ritim yakaladı

Çintimar: Türk Atletizmi, bizimle  önemli bir ritim yakaladı

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Yıldızlarda Olimpiyat Kotasını geçen sporcuları kutladı. Başkan Çintimar, “Türk Atletizmi, bizimle önemli bir ritim yakaladı” dedi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Yıldızlarda Olimpiyat Kotasını geçen sporcuları kutladı. Başkan Çintimar, “Türk Atletizmi, bizimle önemli bir ritim yakaladı” dedi. Erzurumlu Ömer Ati’de kotayı geçen sporcular arasında yer aldı. 

Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de Yıldızlar Olimpiyat Barajı Avrupa Seçmelerine katılan sporcuların başarılı olduğunu belirten Federasyon Başkanı Fatih Çintimar, Türk Atletizminin Devlet ve Hükümet’in destekleri ve Federasyon Yönetimi’nin gayretli çalışmaları ile önemli bir ritim yakaladığını söyledi. Aralarında Erzurumlu Atlet Ömer Oti’nin de bulunduğu Yıldızlar Milli Takımının Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de yapılan Avrupa Seçmelerinde Olimpiyat Kotası’nın geçmesinin sevincini yaşadıklarını belirten Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, sporcuları başarısından dolayı kutladı. Çintimar, “Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 30 Mayıs-01 Haziran 2014 tarihleri arasına yapılan Yıldızlar Olimpiyatı Avrupa seçmelerinde yedi atletimiz Yıldızlar Olimpiyatı Kotasını aldı. Bunun için çok mutluyuz. İnanıyorum ki, Türk atletizmi başarılı gidişatını bundan sonra da devam ettirecektir” dedi.

Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de Yıldızlar Olimpiyat Kotası’nı aşma yarışlarında Avrupa Seçmelerini kazanan Türk sporcular arasında Erzurumlu milli atlet Ömer Oti de yer aldı. Mart ayında İsrail’de Dünya Liselerarası Atletizm Yarışları’nda başarılı olan milli atletin çıkışı Azerbaycan’da da devam etti. Katılım kotasını kazanan sporcularımız ve dereceleri şöyle; Eda Tuğsuz cirit atma (58.96 m.) Emin Öncel cirit atma (74.89 m.), Alperen Acet Yüksek atlama (2.08 m.), Ömer Oti 1500 m. (3.52.21), Deniz Yaylacı çekiç atma (63.56 m.), Şeyhmuz Yiğitalp uzun atlama (7.11 m.), Gamze Şimşek üç adım atlama (12.14 m.)

Avrupa seçmelerinde katılma hakkı elde eden milli atletler 20-26 Ağustos 2014 tarihleri arasında Çin’in Nanjing kentinde yapılacak olan 2. Yıldızlar Olimpiyatında ülkemizi temsil edecekler.