GÜNCEL Haber Girişi : 05 Haziran 2014 20:36

Aşkale balı artık patentli

Aşkale balı artık patentli

Aşkale Kaymakamı, Aşkale Belediye Başkanı ve İlçe Tarım Müdürü ve Arıcılar Birlik Başkanı, Aşkale Bal Üreticileriyle bir araya geldi. Patent hakkında bilgi veren Aşkale Kaymakamı Mustafa Fırat Taşolar, üretilen balın kalitesinin çok iyi olduğunu ve bundan böyle kaliteli Aşkale balının da bir ismi olduğunu söyledi.

Kaymakam Taşolar, “Aşkale’den bal alan insanlar, firmalar artık bundan böyle tereddüt etmeden balı satın alabilirler. Amacımız bu işi daha kaliteli bal üretmek ve Aşkale’de yaygın bir uğraş ortamı oluşturmak. Aşkale balını Türkiye’de marka haline getirmektir.” dedi.

Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran ise, “Hiç bir başarı tesadüf değildir. Bir başarıya ulaşmak istiyorsak şayet bir emek vermemiz lazım. Doğu Anadolu’nun en kaliteli balını biz ilçemizde üretiyoruz zaten. Ama bunu Türkiye’ye marka bir isim yapmak içi bizlerde elimizden gelen destek neyse onu vermeye razıyız. Kaliteli balı üretip ve sizlerle birlikte bunu piyasaya sunacağız. Biz her zaman sizlerin yanındayız.” diye konuştu.