EKONOMİ Haber Girişi : 01 Şubat 2011 09:07

Ceyhan Müftülük Binası ve Kurs İnşaatı Hayırseverlerin Yardımını Bekliyor

Ceyhan Müftülük Binası ve Kurs İnşaatı Hayırseverlerin Yardımını Bekliyor

İlçemizde Uzun Süredir Müftülük Hizmet Binası ve Yatılı Kur' An Kursu İhtiyacı Olduğu bilinmekte Bu nedenle Ceyhan Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Ceyhan Şubesi olarak biz de ilçemiz geneline hitap edecek olan bu eksikliğin giderilmesi amacıyla, Ceyhan Müftülük Hizmet Binası ve yatılı kız Kur'an Kursu İnşaatına başlamıştır.

Namık Kemal Mahallesi Hasan Ağa Camii yanında yapılacak Ceyhan Müftülük sitesi ve yatılı Kur’an Kursu, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminin Türk mimarı yapısını yansıtan özellikler taşıyacak.

 Halil Şekerci; Ceyhan Belediyesi tarafından bağışlanan 8 dönümlük arsa üzerine yapılacak Müftülük Hizmet Binası ve yatılı Kur’an kursu binası 4 katlı ve 3760 metrekare kapalı alana sahip olacak

Binamızın bodrum katında 300 kişilik toplantı salonumuz var. Zemin katta ise hac dairesi ve toplantı salonları, din görevlileri ve halkımızın oturacağı yerler var. Birinci katta müftülük kompleksi, vaizlerimizin odası, Memur odası din görevlilerin odası, çalışma odaları var. En üst katımız ise tamamen yatılı Kur’an kursuna tahsis edilmiştir. Kur’an kursunun giriş-çıkışı ayrı ve 15 civarında hafızların çalışma odası mevcut Hedefimiz Kuran Kursu inşaatını hızla tamamlayıp faaliyete geçirmektedir.

 Kuran Kursu Hizmet binası tamamen mahalli imkânlarla yapılmaya başlanmış ancak bu imkânlar da kısıtlıdır.

 Ceyhan için önemli bir ihtiyaç olan bu eseri, bir an önce tamamlayarak hizmete açabilmek için yurt içi ve yurtdışında olan hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarına ihtiyaç duyulmaktadır.

Yücel Allah yapmış olduğunuz ve yapacağınız hayır ve hasenatı şimdiden kabul etsin.

Bayındırlık fiyatlarına göre yaklaşık 2.000.000 TL harcanması öngörülmektedir. Binamız için yardımlarınızı bekliyoruz

 Yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız aşağıdaki banka adreslerine diledikleri miktarda parayı havale edebilirler ve yardım makbuzlarını da İlçe Müftülüğünden temin edebilirler,

 Böyle bir eser de sizin de katkınızın olmanızı bekler, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederiz, Allah (C.C) yapacağınız yardımları dergâh-ı izzetinde kabul eylesin.

 YARDIMLARINIZ İÇİN BANKA HESAP NUMARALARI

 Vakıflar Bankası Ceyhan Şubesinde açılmış olan TR600001500158007294392557 nolu Türkiye Diyanet vakfı Ceyhan Şubesi hesabına yapabileceklerini duyurdu.

Camiye yardım etmek ve çalışmalar hakkında detaylı bilgilere ulaşmak isteyenler şu adrese ulaşabilirler:
WebSite: http://www.ceyhanmuftulugu.gov.tr/ 

Haber :Ahmet TOKDEMİR / Adana Müftülüğü