EKONOMİ Haber Girişi : 01 Şubat 2011 00:55

MERSİN MEZİTLİ MÜFTÜLÜĞÜNDEN TAÇ MERASİMİ

MERSİN MEZİTLİ MÜFTÜLÜĞÜNDEN TAÇ MERASİMİ

Mezitli Müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarında okuyan 11 i erkek 15 i kız olmak üzere 26 öğrenci Hafızlıklarını tamamlayarak belgelerini aldılar.Mersinin Merkez ilçelerinden Mezitli’ deki çeşitli Kur’an Kurslarında Hafızlıklarını tamamlayan öğrenciler için Mersin Büyükşehir Kongre ve Sergi sarayında Taç giyme merasimi düzenlendi.

Mezitli Müftüsü Nusret Karabiberin ev sahipliğinde yapılan törene Diyanet İşleri Eski başkan yardımcılığından emekli Mehmet Altunkaya, İl Müftüsü Niyazi Ersoy, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, İlçe Müftüleri, Müftülüklere bağlı Kur’an Kursu Öğretmen ve Öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.1000 kişi salonun tamamen dolması dolayısıyla misafirlerin bir kısmı programı ayakta izledi.

İstiklal Marşı ve Saygı duruşunun ardından Program Kur’an Tilaveti ile başlandı.Mezitli İlçe müftüsü Nusret Karabiber yaptığı selamlama konuşmasında Kur’an okuma ve öğrenmenin önemine vurgu yaptı.

 İl Müftüsü Niyazi Ersoy da Konuşmasında “Bu ülkede hafızlığın önüne geçmek ve onu engellemek istediler ama amaçlarına ulaşamadılar. Bu tablo da onun en büyük delilidir” dedi. Mersin genelinde 150 adet Kur’an kursunda 200 civarında Hafızlık okuyan öğrenci olduğunu belirterek özellikle Bozyazı’daki Kursumuzu görmenizi tavsiye ederim dedi.

Ardından Kürsüye gelen Mehmet Altunkaya ise şunları söyledi: Kur’anı Kerim yüce Allah Tarafından Cebrail Aracılığıyla Hz. Peygamberimize 23 yılda Peyderpey indirilmiş Mucize bir kitaptır. Müşrikler gizlice Kuran dinlemeye gelirler, birbirlerini gördüklerinde bir daha gelmemek üzere sözleşirler fakat dayanamaz tekrar onu dinlemeye gelirlerdi. Daha sonra onu başkaları da dinleyip etkilenmesin diye teneke çalıp gürültü yapmayı kararlaştırıyorlardı dedi.

Müftülük çalışmalarının ve hedeflerinin tanıtıldığı sinevizyon gösterildi.Programa Sivas’tan Katılan Grup Gülistan’ın solistleri Enver Acar ve Mustafa Cömert’in Okuduğu Ezan, ilahi ve ezgi ve sema gösterisi merasime ayrı bir renk kattı.

Ardından 15i Kız 11 i Erkek olmak üzere 26 öğrenci tekbirler ve salâvatlar eşliğinde kürsüye geldiler. Kız öğrencilere Taç, Erkek Öğrencilere de Cübbe ve sarıkları hocaları tarafından giydirildi.Kız öğrencilerin 5 i için Umre seyahati çekilişi yapıldı. Diğer öğrencilerin sevinçlerinin hüzne dönüşmemesi için Kürsüye gelen Bozyazı Müftüsü Geriye kalan 10 adet kız öğrenciyi de her ilçe müftülüğü 1 öğrenci olmak üzere umreye göndereceklerini açıklaması salondakilerden büyük alkış aldı. Program hangi öğrencinin hangi müftülük tarafından gönderileceğinin kurası ile son buldu