EKONOMİ Haber Girişi : 05 Nisan 2011 16:44

Ceyhan da Fahrettin Paşa Camii Yararına Kermes‏

Ceyhan da Fahrettin Paşa Camii Yararına Kermes‏

Adana İli Ceyhan Müftülüğünce yapımı devam eden Fahrettin Paşa Camii yararına kermes düzenlendi. Kermes 22 Nisana kadar devam edecek. Kermes’in açılışına Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Ceyhan Belediye Başkan Vekili Feyyaz Kurtulgan, İlçe Müftüsü Halil Şekerci, Daire amirleri ve din görevlileri katıldı.Kermesin açılışı, Kaymakam Gürbüz Karakuş ve Müftü Halil Şekerci tarafından yapıldı.

Ceyhan  Müftüsü  Halil Şekerci    Hayırseverlerin katkılarıyla Namık Kemal Mahallesi nde, 10 Eylül 2009 da temeli atılan Fahrettin Paşa Camisi nin kaba inşaatının tamamlandığını bildirdi. Camimizin Bodrum katında Kuran Kursu bulunacak. Zemin kat ise kadınlara hizmet edecek. İsteyen kadınlar burada Cuma ve bayram namazlarını kılabilecekler. Camimizin 13 kubbesi ve 2 minaresi bulunacak. Şu an için kubbelerin alüminyumla kaplanması gerekiyor. Bunun maliyeti de yaklaşık 60 bin lirayı buluyor. Kermesten elde edilecek gelirin bu ihtiyacımızı karşılayacağına inanıyorum.

Yardım  için düzenlediğimiz   Kermesimize  katkıda  bulunan  İlçe Esnafımıza, Yemeklerin tatlıların yapılmasında, dağıtımında  katkıda  bulunan hanım kardeşlerimize, İmam Hatiplerimize ve görev alan tüm personelimize   şükranlarımızı sunuyoruz. Katkıda bulunmak amacı  ile   kermesimize  gelen   Ceyhan Halkına, Öğretmenlerimize, Öğrencilerimize, Memur  kardeşlerimize de  şükranlarımızı sunuyoruz. dedi.


 Ahmet TOKDEMİR-Adana İl Müftülüğü