GÜNCEL Haber Girişi : 18 Nisan 2011 01:47

Cami ve Din Görevlisine Saldıran Zihniyeti Kınıyoruz

Cami ve Din Görevlisine Saldıran Zihniyeti Kınıyoruz

Camiyi taş yağmuruna tutan BDP konvoyundaki saldırganlar, bununla da yetinmeyerek araçlarından inip cami imamını tekme tokat dövdüler.

Söke ye bağlı Ağaçlı köyünde meydana gelen olayda, bağımsız milletvekili adayını desteklemek için köyden geçerken köylülere saldıran, iş yerlerindeki Türk bayraklarını yırtan ve üzerinde Türk bayrağı ve Atatürk çıkartması bulunan araçları parçalayan BDP li saldırganlar 6 sı kadın 15 kişiyi de yaralamıştı. Yaralılar arasında bulunanlardan birinin Söke Jandarma Kriminal Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Mercan olduğu belirtilirken, BDP lilerin ayrıca köyün camisini de taş yağmuruna tutup cami imamı Fikri Kaya yı da tekme tokat dövdüğü ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, köyden geçerken Türk bayrağı bulunan iş yerlerini cam çerçeve indiren BDP liler, üzerinde Türk bayrağı ve Atatürk çıkartması bulunan araçları parçaladı. Kendilerine karşı koyanları ellerindeki demir çubuklarla döven BDP liler, son olarak köyün çıkış noktasındaki camiye saldırdı. Camiyi taş yağmuruna tutan saldırğanlar, caminin camlarının kırılmasına yol açarken, buna karşı koymaya çalışan cami imamı Fikri Kaya yı da tekme tokat dövdüler.

Jandarmanın havaya ateş açmasıyla saldırganların elinden kurtulan köyün imamı Fikri Kaya, Hayatımda böyle bir şey görmedim. Bu nasıl Müslümanlık? Türk bayrakları ve Atatürk posterlerini yırttıktan sonra camiyi taşladılar. Kendilerini uyarmam üzerine de beni dövdüler. Jandarma havaya ateş açmasa bana yapılan saldırının sonu ne olurdu bilemiyorum. Kendilerini Allaha havale ediyorum dedi.

İHA