EKONOMİ Haber Girişi : 18 Nisan 2011 01:07

Tonyada Kutlu Doğum Konferansına Yoğun İlgi

Tonyada Kutlu Doğum Konferansına Yoğun İlgi

Tonya İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen “Kur’an’da Hazreti Peygamber ve Merhamet” Konulu Konferansa Tonyalılar büyük ilgi gösterdiler.

16 Nisan Cumartesi günü saat: 13,00’da Kapalı Spor Salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Trabzon Çarşı Camii İmam-Hatibi Yusuf Hacıahmetoğlu’nun Kur an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin salonu dolduran vatandaşları ve protokolü, “Peygamber sevgisiyle gönülleri dolu, sevgi ve saygı değer Tonyalılar! Müftülüğümüzün hazırlamış olduğu Kutlu Doğum programına hoş geldiniz!” hitabıyla selamladıktan sonra yaptığı konuşmasında, “Bu yıl “Kutlu Doğum Haftası” etkinliklerinin 23. yılını idrak ediyoruz. Peygamberini resmi törenlerle kutlayan ve karşılayan ve O’na bir hafta ayırıp her yıl O’nun ayrı bir yönünü anlamaya çalışan başka bir millet yoktur. Dolayısıyla bunun için milletimiz azizdir. Sizler de her biriniz birer peygamber çiçeği olarak buraya geldiniz. Bundan dolayı hepinize şükranlarımı arz ediyorum” diyerek programın hazırlanmasında emeği geçen İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı, daire amirleri, okul müdürleri, din görevlileri ve salonu dolduran vatandaşlara teşekkür etti.

    Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlamış olduğu Kutlu Doğum Haftası Slâyt ının ardında sahneye davet edilen küçük Elif Beyza ve Küçük Kevser Rabia, birlikte okudukları, “Sen Yoktun” adlı Naat ile izleyenleri adeta büyülediler.

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Rize İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Albayrak, slâyt ve video anlatımlarla desteklediği konferansını sundu. Albayrak konuşmasında, “Cenab-ı Hakk’a giden yol Muhammet (s.a.v)’den geçiyor. Biz O Muhammet (s.a.v)’i seversek Allah’ı sevebiliriz. O zaman Allah sevgisini anlayabiliriz. Bizim Peygamberimiz Tevhit peygamberidir. Tüm peygamberleri aynı çatı altında toplamıştır. O’nun gelmesiyle çember tamamlanmıştır. O’nun gelmesiyle hakikat bütünleşmiştir. Biz hakikatın bütünlüğünü O’nun la anlarız. O’nun için Peygamberimiz Miraç’a çıktığında tüm peygamberlere imam olmuştur.

Sizler Peygamber anıldığında ne hissediyorsanız o sizin kendi güzelliğinizdir. Sizler Peygamber anıldığında Salavatı Şerife getiriyorsanız kendi kalbiniz çağıldıyor, kendi kalbinizden O Yüce Peygambere mesaj gönderiyorsunuz. O Peygamber de o mesajı alıyor. Peygamber  (s.a.v) ile ilgili hangi şüpheyi taşıyorsanız sizin imanınızda şüphe vardır. O Peygamberle ilgili hangi kötü düşünce varsa o insanın kendi kötülüğüdür. O Peygamber (s.a.v) bizler için bir mihenk taşıdır. Siz neyseniz onu görürsünüz O Peygamber (s.a.v) de. Sizler O’nun için buradasınız. Benim şehrimde Peygamber anılıyorsa orada olmam lazım dediğiniz için buradasınız. Sizleri tebrik ediyorum” dedi.

    İnsanların merhamet sahibi olabilmeleri için bir eğitimden geçmesi gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Ahmet Albayrak, “Merhamet eğitimi salt bir öğretim işi, bilgi ile yükleme ameliyesi değildir. Merhamet eğitimi, okulla dershane arasında şaşkına dönmüş zihinlerin test çözerek elde edeceği bir eğitim değildir. Merhamet eğitimi, kalbin basiretini açan, eşyaya ve kâinata kalp gözü ile bakmayı sağlayan bir eğitimdir. Merhamet eğitimi, kalpleri kin, öfke, intikam, şehvet ve ihtiras gibi hastalıklardan temizleyen bir eğitimdir. İnsanlık merhamet üzerine kuruludur, merhametini kaybeden insanlığını kaybeder” dediği konuşmasında, “Merhamet, dede ile torunu bir araya getirebilmektir. Çocuk varlığın başındadır. Hayatın başıdır. Günahsızdır, temizdir. Biz çocuktan Cennet kokusu alırız. Yaşını başını aşmış dedelerde ninelerde böyledir artık. Onlarda rahmetin tecellikahıdırlar. Onların yaşlı olarak çektikleri sıkıntılar onların günahlarına kefaret olmaktadır. Sizin içinizde günahsız çocuklar ve yaşlılar olmasaydı Allah’ın gazabı gökten taş yağar gibi yağardı buyuruyor Peygamber (s.a.v). İyi ki çocuklarımız var, iyi ki yaşlılarımız var. Ne zaman ki dede ile torun bir araya gelirse, hayatın başı ile sonunu buluşturabilirsek; o bölgede, o mahallede, o evde rahmet çoğalacaktır” dedi.

ur’an-ı Kerim’den Allah’ın rahmeti ve merhameti ile ilgili ayetler okuyarak izah eden Doç. Dr. Ahmet Albayrak, Peygamberimiz (s.a.v)’ in hayatından O’nun merhamet anlayışıyla alakalı örnekler sundu. Albayrak, konuşmasını güzel bir dua ile tamamladı.

    İlçe Kaymakamı Şenol Turan’ın teşekkür konuşmasının ardından program sona erdi.   

    Programa, İlçe Kaymakamı Şenol Turan, Belediye Başkanı Ahmet Kurt,İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin,  Vakfıkebir Müftüsü Ahmet Tokdemir, daire amirleri, İlçe Müftülüğü çalışanları ve din görevlileri ile çok sayıda vatandaşlar katıldılar.

Haber: www.mithatgudu.com