ERZURUM Haber Girişi : 10 Mart 2015 01:58

Büyükşehir Belediyesi kadınları unutmadı

Büyükşehir Belediyesi  kadınları unutmadı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Büyükşehir Belediyesinde çalışan kadın personellere yemek verdi.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci, ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural ve Genel Sekreter Yardımcısı Av. Cevat Öksüz'ün de katıldığı, Müceldi Konağı'nda düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programına, Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan kadın personeller yoğun ilgi gösterdi. Programda, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ve Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci birer konuşma yaparak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladılar. 
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün önemine ve son yıllarda kadınlara yönelik yaşanan şiddet olaylarına vurgu yaptığı konuşmasında, "Bugün sizin gününüz. Son yıllarda, özelikle 2015 yılında, kadınlarla ilgili haberlerde izlediğimiz çeşitli olaylar hepimizi derinden üzüyor. Sadece kadınları değil, erkekleri de, bütün insanlığı da derinden üzen vakalar. İnsan olduğumuzdan utandığımız haberlerle karşılaşıyoruz. Maalesef, kadınlarımızın masun olduğu, kadınlarımızın mazlum olduğu, kadınlarımızın mağdur olduğu olaylarla gündeme gelmeleri bizleri derinden üzmektedir. İnsanların, kız çocuklarını dünyaya geldiğinde diri diri toprağa gömdüğü cahiliye zamanından sonra, insanlık, İslam Dini'yle şereflenerek kadınların mertebesini yükseltmiştir. Biz de, cennetin annelerin ayağının altında olduğunu bildiren bir dinin mensupları olarak dünyaya geldik. Bununla da onur duyuyoruz." dedi.
Kadınların bize Allahın emaneti olduğunu belirten Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, kadınlara seslenerek, " El birliğiyle sizlerle çalışmamızın, sizlere daha çok eğitim verilmesinin, sizlere daha çok yer verilmesinin önemini her geçen gün biraz daha fazla anlıyoruz. Bizler Nene Hatunların, Kara Fatmaların, 5 aylık çocuğunu beşiğe bırakıp namusu için, ülkesi için cepheye koşan, Aziziye Tabyaları'na koşan halkın torunlarıyız. Değerli kardeşlerim, bizim dünyaya geliş sebebimiz olan kadınlar, bizi büyüten, süt emziren, babadan çok çocuğuyla ilgilenen bizi yetiştiren anneler sizlersiniz. Bir kez daha hatırlatmak istiyorum, tabi ki siz kadınlar için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çok çok önemli; ama bizim inancımızda kadınlar bizim baş tacımız. Analarımıza, bacılarımıza, kızlarımıza, kadınlarımıza çok daha fazla önem veriyoruz. Erkeklerle, kadınlarla el ele vererek, yarınlar için, daha mutlu olabilmek için, ülkemizin geleceğini hazırlayabilmemiz için, sizlerle çok çalışmamız lazım. Kadının mutsuz olduğu yerde erkeğin mutluluğundan söz edilemez, hatta ülkenin mutluluğundan söz edilemez. Bu nedenle sizler mutlu olursanız, bizler mutlu olacağız. Sizler mutlu olursanız, ülkemiz kalkınacak. Sizler mutlu olursanız, ülkemiz ferah bir seviyeye ulaşacak. Hepinizin dünya kadınlar gününü bir kez kutluyorum. Hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetimle selamlıyorum. "diye konuştu.

Etiketler : kadın
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.