EKONOMİ Haber Girişi : 19 Ağustos 2010 14:53

Burdur da Emekli Din Görevlileri İftarda Buluştu

Burdur da Emekli Din Görevlileri İftarda Buluştu
İl müftülüğümüzce; 18.08.2010 tarihinde Öğretmenevi yemek salonunda müftü vaiz,  imam hatip, müezzin kayyım, kur'an kursu öğreticisi, memur ve hizmetli olarak uzun yıllar hizmet verdikten sonra emekliye ayrılan personel onuruna   iftar yemeği verildi.

Yemeğe İl Müftüsü Osman ARTAN, Emekli Baş Müfettiş Mehmet ÖZCAN, Emekli Vaiz Ahmet FAKİ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim ŞİMŞEK, Emekli İl Müftü Osman MÜDERRİSOĞLU, Defterdar Ramazan TAŞALTIN, Kur'an Kursları Müdürü Necati ŞAHİN, çok sayıda emekli din görevlimiz, basın mensupları ve daire personeli katıldı. Emekli görevliler ile halen görev yapan personelin tanışıp kaynaştığı iftar yemeğinde  duygusal anlar yaşandı.  

İftar yemeğinde söz alan emekli din görevlilerimiz; böyle bir tablo ile karşı karşıya gelmenin hazzını yaşadıklarını, uzun yıllardan sonra hatırlanmanın kendilerine  mutluluk verdiğini,  onurlandıklarını,  bu davetin en büyük bir vefa örneği olduğunu belirterek  İl Müftüsü Osman ARTAN’a saygı ve şükranlarını sundular.   

 Yemekten sonra bir konuşma yapan İl Müftüsü Osman ARTAN, uzun yıllar başarı ile görev yaptıktan sonra  emekliye ayrılan  görevlilerimize teşekkür ederek sözlerine başladı.


 Kurumumuzda yıllarca hizmet vererek, emekli olan personelimizi Ramazan vesilesiyle bir araya getirdiklerini,  kurumda çalışıp emekli olanlarla beraber olmanın kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek, 'Sizler, yıllarca insanlara ibadetlerin uygulanması ve dinin öğretilmesinde emek verdiniz. Kurumumuz, sevgi ve hoşgörüyü ön planda tutarak insanlara ulaşıp, dinimizin en güzel şekilde yaşanmasını amaçlamaktadır. Sizleri çok önemsiyoruz ve böylesine anlamlı günlerde aynı sofra etrafında beraber olmanın sevinci içerisindeyiz. Belki, yıllardır bir birini görmeyen emeklilerimiz iftar vesilesiyle buluşup, konuşmakta ve hasret gidermektedir' diyerek sözlerini şöyle sürdürdü.


 “Değerli büyüklerim, davetimize icabet ettiniz, şeref verdiniz, hoş geldiniz. Hepinizin ellerinden öpüyorum. Şu anda sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duymaktayım. Ben sizlere değer veriyorum. Kıymetinizi bilmeyenler öğreneceklerdir. Sizler sabahleyin kimsenin ayakta olmadığı zamanlarda ayakta olan, kar yağdığında yolu ilk olarak işaretleyip camiye giden, Akşam yağmurda, karda, kışta yatsı namazına giden, bir misafirliğe gidildiğinde gözü hep saatte olan, bir an önce camiye gidip ezanımı okuyayım diyerek tedirgin olan sizler, ulvi bir görevi yaparak emekliye ayrılan kardeşlerimizsiniz.” diyerek  konuşmasına şöyle sona erdirdi.

 
Şu ana kadar böyle bir birlikteliği arzulamıştım. Sizleri izne giden, rapor alan, hacca giden arkadaşlarımızın yerine vekalet ettiğinizi gördükçe memnun oluyorum. Allah sizlerden razı olsun. Sık sık bir araya gelelim. Bundan sonraki toplantılarda sizleri devamlı aramızda görmek istiyorum. Siz bizim başımızın tacısınız. Şunu açık olarak ifade ediyorum. Fikirleriniz başım gözüm üstünedir” diyerek konuşmasını tamamladı.