Bunu yapan öğretmen suç işlemiş olur

Devlet okullarında öğrenciye paralı kitap dayatmasında bulunan öğretmenlere, Milli Eğitim’den sert uyarı:

Bunu yapan öğretmen suç işlemiş olur

Önceki gün bu köşede, “Devlet buna ne yapsın veli ne yapsın?” üst başlığı ile duyurduğumuz gelişmede, devlet okullarında kimi öğretmenler, öğrenciler üzerinde baskı kurarak, “paralı yardımcı kitap alacaksınız” diyor, şeklinde bir yazı kaleme almıştık.

Öyle ki o öğretmenler, öğrenciye söz konusu kitabın hangi yayınevine ait olduğunu ve hangi kırtasiyeden alınması gerektiğini daha dikte ediyor, diye de ek bilgi aktarmıştık.

Bu yazımız Erzurum’da gündem oldu. Başta eğitim camiası olmak üzere, yüzlerce veli tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın devlet okullarında eğitim gören milyonlarca öğrencinin hem ders kitaplarını hem de bu yıl ilk defa olmak üzere, son derece kapsamlı yardımcı kitaplarını dağıtmasına rağmen bazı öğretmenlerin ne üdüği belli olmayan ve tanesi 200 liradan satılan kitapların alınmasını zorunlu kılmaya kalkması, kamuoyu tarafından inanılmaz bir skandal olarak değerlendirildi…

Tüm bu gelişmelerden sonra Milli Eğitim harekete geçti ve çok geniş çaplı bir araştırma başlattı.

Edinilen bilgiye göre Milli Eğitim, öğrencilere paralı yardımcı ders kitabı alması yolunda baskı yapan öğretmenler hakkında idari işlem yapacak.

Yetkililer, bu eylemin ciddi bir suç olduğuna işaret ederek, veliye ve öğrenciye kitap al baskısı yapan öğretmenlere müsamaha gösterilmeyecek. Ayrıca okul yöneticilerine de seslenen yetkililer, okullarda bu ve benzeri uygulamalara izin verilmemesi gerektiğini bildirdiler.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Levent Sütçü 22 Eylül 2022 13:40

    Sayın Nurgazi; Sizi ayakta alkışlıyorum. 2022 YKS iller sıralamasında İlimiz yani Erzurum'umuz 186,136 Sözel Puan Ortalamasıyla ve 155,784 Sayısal Puan Ortalamasıyla ve de 174,624 Eşit Ağırlık Puan Ortalamasıyla 81 il arasında 53.sırada yer alma başarısı göstermiştir. Sayenizde böyle giderse İlimiz bundan sonraki yıllarda daha üst rakamlı sıralarda (70 li sıralarda belki de 80 li sıralarda) kendisine yer bulacağından emin olabilirsiniz.