Bu neyin kafası?

Kılıçdaroğlu ve Akşener’e soruyoruz: Bu yeni yapılanmaya rağmen mi siz iktidar olduğunuzda FETÖ’ye af getireceksiniz? Sizi iktidara götürecek yollardan biri de FETÖ’cülerden geçtiğine inandığınız için mi ısrarla FETÖ muhibbi olmayı sürdürüyorsunuz? 

Ülkesine, devletine ve milletine saldıracak kadar ihanette sınır tanımayan, şeytana bile pabucunu ters giydirecek kumpas ve tuzaklar kuran terör örgütü FETÖ, Türkiye’ye karşı düşmanlığında yeni hamleler içerisinde… 

Dört gözle 2023’te yapılacak seçimde, AK Parti’nin iktidardan düşmesini yerine Millet İttifakı’nın gelmesini bekleyen hatta bu uğurda aylardır sinsi faaliyetlerde bulunan FETÖ terör örgütü, uyuyan hücrelerini harekete geçirmek için yeni bir haberleşme sistemine geçti, Ancak aynı delikten artık iki kere üst üste sokulmamayı öğrenen Türk devleti anında hem sinsi tuzağı çözdü, hem de gerekli önlemleri aldı… 

Yaşanılan ekonomik sorunları da acımasızca istismar ederek devlete ve hükümete karşı yeni yıkıcı hamleler peşinde koşan FETÖ terör örgütü, Millet İttifakı’ndan da aldığı destek ve moral sayesinde, ihanetlerine yenilerini ekliyor. Yoğun gündem nedeniyle üzerinde yeterince durulmayan gelişmeyi TRT ortaya çıkardı. Buna göre, FETÖ terör örgütü hala deşifre olmamış elemanlarını harekete geçirme talimatı veriyor ve yeniden eylem hazırlığına sevk ediyor. 

İstihbarat ve güvenlik birimleri bu tehlikeli süreci saptamasına ve de ilan etmesine karşın ne yazık ki özellikle Anadolu illerinde ne kamu yöneticileri ne de AK Partili siyasetçiler meselenin ciddiyetini kavramış değil! Gününü gün etmenin peşindeki bürokrat ve eyyamcı siyasetçi yüzünden yeniden sinsice güçlenen FETÖ terör örgütü, bulduğu ilk fırsatta Türkiye’ye tekrar ölümcül darbe indirmenin peşinde… 

En iyisi mi ne demek istediğimizi anlatabilmemiz için TRT kaynaklı o haberi daha doğrusu elde edilen yeni bilgileri hep birlikte okuyalım. 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün güncel yapılanmasına dair önemli bilgilere ulaşıldı. 

TRT Haber'in haberine göre; Örgüt yeni görevlendirmeler yaparken, görevlendirmelerde dikkat çeken ise güvenlik kaygısı. O kaygılardan biri de örgüt üyelerinin nasıl dikkat çekmeden yaşayacağı talimatını veren personel sorumlusu. 

FETÖ'NÜN MESAJLAŞMA TAKTİKLERİ DEŞİFRE EDİLDİ 

İtirafçı ifadesinde bu durum şöyle anlatılıyor: 

'Personel Mesulü kesinlikle yüz yüze görüşmenin olmayacağını, aranan insanların aileleri ile görüşülmeyeceği, sanal irtibat programları üzerinden görüşüleceği gibi durumları paylaşır.' 

YENİ GÖREVLENDİRMELER YAPTILAR 

15 Temmuz sonrası hapse girip dışarı çıkan kişilerle de irtibat koparılmamaya çalışılıyor. İtirafçı ifadelerine göre o kişilere de yeni görevler verilmeye çalışılıyor: 

"Selim-2 adlı kişi örgütteki öğrencilere yardım etmemiz gerektiğine atıfta bulunarak, dini duygularımı istismar edip, güncel yapılanma içerisinde HİM sorumlusu olmamı istedi." 

Bu tekliflerden birinin kabul eden FETÖ itirafçısı süreci şöyle anlatıyor: 

'2019 yılına kadar bu şekilde devam etti. Bu yıl eylül ayında gözaltına alındım. Serbest kaldıktan sonra Tekin kod isimli şahıs evime geldi. Bana içerisinde sim kart olan bir telefon verdi. Çocuklara sahip çıkmamız gerektiğini söyledi. Ben de yurt dışındaki arkadaşlarıma özlem duyduğumdan "Artı Sorumlu" olmayı kabul ettim." 

GÜVENLİK REHBERİ HAZIRLANDI 

Örgütün ayrıca kurallar manzumesi denilen bir güvenlik rehberi de hazırladığı ortaya çıktı. Kitapçık haline getirilen rehberde bazı kritik faaliyet ve terimlere şifreli kelimeler verildi. Örneğin rehberde yapılmaması gereken hareketler 'yasaklı meyve' olarak tanımlanıyor. 

Rehberde aranması olan yada firari isimlerin de alması gereken önlemler sıralanıyor: 

"Sınav (baskın) beklentisi olan arkadaşlar sınav olması durumunda öncelikle adreslerinden nasıl ayrılmaları gerektiğini planlamalı. Aynı binada oturan tanıdık birini ya da müsait teras ayarlamaları gerekiyor. Bazen sınavı haber alamıyoruz. Böyle durumlarda boş dairelerde ya da komşuda oturup, polisler ayrıldıktan sonra adresten çıkılabilir.' 

YENİ İLETİŞİM YÖNTEMİ: TNG 

FETÖ yönetiminin hazırladığı rehberde TNG isimli Bylock benzeri bir iletişim uygulamasından da bahsediliyor: 

'Sınav bekleyen arkadaşlar, kendi kullandıkları telefon hattından tanımlı mail, Whatsapp, Viber gibi iletişim kanallarını silip wifi üzerinden TNG programını kullanabilirler. Böylelikle sınav(operasyon) öncesi bulundukları yerden baz ve sinyal vermemiş olurlar. Fakat sınav sonrası için bu durum geçerli olmayıp, yeni sıfır dijital yedeğinizi kullanmaya başlayabilirsiniz.' 

ÖRGÜTÜN BİLİŞİM GÜVENLİĞİ 

Terör Örgütü FETÖ'nün iletişim ile ilgili üyelerini üst üste uyarması da dikkat çeken detaylardan: 

"Pansiyonlardaki başkası adına kayıtlı hattın kullanıldığı wifi üzerinden arkadaşların internet bağlantısı sağlanarak aileler ile iletişime geçilmeli. İletişim cihazında panoyu silme, gereksiz dosya bulundurmama, güvenli bir şifre konulması, mahrem konulardaki dosya çalışmalarının da kriptolu bilgisayarlara aktarılması önemlidir. CTA son sürümü bilgisayarlarınızda bulunmalıdır. Aileyle sadece Tango ya da geliştirilen görüntülü görüşme USB'si ile irtibat kurulmalıdır." 

Örgütün üyelerine özel tabletler verildiği de görülüyor. Ayrıca üyelerin birbirlerini WhatsApp'tan araması, ararken de VPN kullanılması söyleniyor: 

'Telefonlar bizi en çok ele veren açıklarımız. Başkası adına kayıtlı bir Vınn hazır ederek, tablet ya da kullanmadığı telefon üzerinden wifi ile bağlantı kurup iletişim kanallarının hazır olmasında yarar var. Yani dijital anlamda sıfır, hiç kullanılmamış bir yedeğimiz olsun.' 

Rehberdeki en çarpıcı noktalardan biri ise cep telefonu sinyallerine karşı alınan önlem: 

'Uçak modu ya da telefonun kapanmasında merkeze sinyal gidebilir. Bu durum takip eden şahısların dikkatini çekebilir. Gizli, örtülü bir faaliyet imajı doğurabilir. En güvenli yol, telefonun ayarlar menüsünden Ağ Operatörleri kısmına girip, buradan Otomatik Operatör seçimini devre dışı bırakmaktır. Sonrasında ise Ağ Ara diyerek mevcut kullandığınız operatör yerine başka bir operatörü seçin. Bu sayede telefon açık görünecek ancak ağa sinyal göndermeyecektir. Yani sistemde görünmeyeceksiniz. ' 

HÜCRE EVİNDE ÖNLEM 

Terör örgütü FETÖ aranması olan yada firari durumdaki üyelerinin sakin muhitlerde oturmalarını istiyor. 

Örgüt üyelerinin ev kiralarken, kendi adlarının kayıtlara geçmemesi adına yakın akrabalarını da işin içine dahil etmesi isteniyor. FETÖ'nün güvenlik rehberinde evin ve faturaların bir akraba adına tutulması gerektiği yer alıyor. 

'YASAKLI MEYVE' TALİMATI 

Rehbere göre örgüt üyelerinin haftada 1 kez alışveriş yapmaları, evlere giriş çıkış için karanlık ve sakin zamanların seçilmesi isteniyor. Evde kesici delici alet bulundurulmaması, olası bir baskın esnasında herkesin anlatacağı ayrı bir hikaye olması önemle vurgulanıyor. 

Örgütün aileyle görüşme talimatları ise şu şekilde: 

"Ailelerle yalnızca TNG üzerinden irtibat kurulmalı. Restoran, kafe gibi yerler 'Yasaklı Meyve'dir. Aileler görüşmeye gelmeden bir gün önce telefon görüşmelerini sonlandırmalıdır. İl dışındaki görüşmelere telefon götürülmemeli. Görüşmeye peruk ya da baş örtüsü takıp, bir miktar eşkal değiştirerek gidilmesi iyi bir maske olabilir." 

Örgütün en önemli tedbirlerinden bir tanesi senaryo kurgulamaktı. Yani operasyon riskine karşı çevredekilere ya da polise üyelerin birbirleriyle nasıl tanıştıklarına dair bir senaryo anlatılması ve bu senaryonun örgüt bağlantısı şüphesi doğurmaması vurgulanıyordu. 

Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlar devam ederken örgütün yeniden yapılanmaya çalıştığı her geçen günü daha net ortaya çıkıyor.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Halis demir 24 Mayıs 2022 21:40

    Sayın senet CHP nin CHP gibi anlı şanlı bir partinin fetöylr Mete’yle ilgi ve Alakası olamaz hatta fetöbün en büyük düşmanı CHP dir. Lütfen siyasi iftira atıp CHP yi lekelemeyiniz. Elbette CHP içindende kötüler bulunabilir ama istisna kaideyi bozmaz. CHP Gazi bir partidir. Asıl azmaz bal kokmaz kokarsa yağ kokar çünkü Aslı ayrandır.

  • levent sütçü 24 Mayıs 2022 16:16

    Sayın Şener ; Yıllarca Türk siyaset sahnesinde sırf kendi dünyevi menfaatleri için merkez sağ liberal cenahta at koşturan bu hain grup gerçek yüzünü ve amacını saklamış Necmettin Erbakan hocayı bile arkadan sinsice vurmuştur. Zaten yakın siyasi tarihimizde bile özellikle gerek kendi sosyal medya hesaplarında ve gerekse Medya yayın organlarında gerçek yüzleri ortaya çıkıncaya kadar başta CHP olmak üzere sol cenahtaki ve kısmen de muhalefetteki sağ partileri bile yerden yere vurmuş adeta linç kampanyası uygulamıştır. Yakın tarih hafızamız bu kadar net ve berrakken bugün hain oldukları ortaya çıkan bu grubun hain kadrolarını şimdi savunmak demokratik hukuk aklı değil olsa olsa akıl tutulmasıdır. Ama çok şükür ki Türk milleti Atatürk ün deyimiyle “Türk milleti çalışkandır , Zekidir” Onun için bu köhnemiş zihniyete %25 den fazla oy verip hiçbir zaman iktidar yapmamıştır. Yani Türk milleti kime emaneti teslim edeceğini iyi bilmektedir.