Bölge Eğitim’de sünnet hizmeti

Palandöken gündeme getirmişti…

Hiç kuşku yoktur ki Erzurum, pek çok alanda olduğu gibi sağlıkta da bölge merkezidir.

Bu, böyle midir değil midir diye merak edenler varsa, gitsin hem Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nin hem de Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hasta kayıtlarına baksın.

Görecekleri her iki sağlık kuruluşuna müracaat eden hastaların yüzde yetmişine yakını civar iller ve bölgelerden gelenlerden oluşuyor.

Bu asla kötü bir şey değil; bilakis Erzurum adına artı bir durumdur.

Zira hasta turizmi diye bir gerçek var…

İşte bunca birikime ve altyapıya rağmen ne yazık ki Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi sünnet hizmeti vermiyordu.

Çocuğunu sünnet ettirecek bir aile ya özel hastaneye ya da merdivenaltı sünnetçilere gitmek zorunda bırakılıyordu.

Gazeteniz Palandöken’de başyazarımız Mehmet Şener bir müddet evvel bir soruna dikkati çekerek sitem etmişti.

Bilmiyoruz; yetkililer o siteme mi kulak verdiler yoksa vatandaşın tepkisine mi?

Dün Erzurum Sağlık Müdürü Gürsel Bedir bir açıklama yaptı ve bölge eğitim hastanesindeki sünnet programını duyurdu.

İyiye iyi, kötüye de kötü diyeceğiz elbette ki…

Bu sebeple geç kalınmış bir hizmet olsa da bölge eğitim ve araştırma hastanemizde sünnet hizmetinin başlatılmış olmasını son derece yerinde ve kıymetli buluyoruz.

İlgilenenler için Sağlık Müdürü Gürsel Bedir’in o haberini virgülüne bile dokunmadan aynen aktarıyoruz:

Dr. Bedir, “1 Haziran 2022 tarihinden itibaren vatandaşlarımız; 2 yaş üzeri çocukları için çocuk cerrahi ve çocuk ürolojisi polikliniklerinden randevu alarak, 6 yaş ve üzeri çocuklar için her pazartesi Çocuk Üroloji ve Yetişkin Üroloji polikliniklerine muayene ettirip, Sünnet randevularını alabilirler. Sünnet randevusu alan çocuklarımızın sünnetlerini uzman hekimlerimiz anestezi altında akşamları yapacaklardır” dedi.

Dr. Bedir, yaptıkları organizasyon ve gayretli çalışmalarından dolayı Şehir Hastanesi Başhekimi Doktor Öğretim Üyesi İbrahim Hakkı Tör ve tüm hekimlerle hastane çalışanlarına ayrıca teşekkür etti.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.