Bir yılda iki milyarlık yatırım

Yaptığı dev hizmetleriyle Erzurum’u yeni baştan inşa eden Büyükşehir Belediyesi, özellikle son üç yılda öyle bir fark yarattı ki, Başkan Sekmen ülke çapında birincilik kürsüsünden inmiyor.

Büyükşehir belediye başkanlığında ikinci döneminin de büyük kısmını geride bırakan Mehmet Sekmen, Erzurum’a kazandırdığı her biri birbirinden değerli hizmetleriyle şehrin gönlünde taht kurdu. Tarımdan imara, hayvancılıktan sosyal sorumluluğa, spordan kültür-sanata kadar hayatın her alanına kalıcı yatırımlar yapan Büyükşehir Belediyesi, insan ve ilçe ayrımı yapmaksızın şehrin dört bir yanını ihya etmek için adeta kendisiyle yarışıyor.

Başkan Sekmen’in Erzurum’a kattığı değerler öylesine bariz ve öylesine göz önündeki, “Sekmen bu yatırımları yaptıkça bizim Erzurum’da AK Parti’yle rekabet etme şansımız neredeyse yok” şeklinde düşünen muhalefet, türlü ayak oyunlarıyla kitleler üzerinde algı operasyonları yapmaya çalışıyor. Bir vakitler, “Sekmen de görevden alınacak” tezviratıyla sosyal medyada çığırtkanlık yapanlar, bu iddiaları ellerinde patlayınca yeni yalanları sürüme verdiler!

Başkan Mehmet Sekmen üst üste iki dönemdir görev yaptığı Erzurum’da, hizmet dağılımında adaleti çalışmalarının sıklet merkezine koydu. Bu sebeple kimse, “Sekmen Kuzey ilçelere yatırım yaptı, Güney ilçeleri ihmal etti” biçimindeki bir istismarı geçer akçe kılamadı. Çünkü Sekmen, Erzurum’un bütün ilçelerine hakkaniyet ilkelerine sadık kalarak hizmet götürdü. Bu yüzdendir ki, özellikle Güney ilçelerde hem Başkan Sekmen’in hem de AK Parti’nin ciddi bir karşılığı mevcut.

Sekmen, rasyonel bir yatırım politikası izledi. Misal; artık miadını doldurmuş olan şehrin altyapısını bir baştan bir başa yenilerken, ne sporu ve kültürü ihmal etti ne de imarı ya da çevre düzenini… Önceliğine insanı aldı. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” ilkesinden hareketle, kadınlara ve çocuklara pozitif ayrımcılık yaptı. Fakir fukaranın umudu, işsiz gencin çaresi, köylünün ve çiftçinin yoldaşı oldu. “Bu köyden yahut da bu ilçeden AK Parti’ye kaç oy çıktı” şeklindeki bir ucuzluğa asla tevessül etmedi, bilakis AK Parti’nin az oy aldığı yerleri mamur etti.

Bir yılda iki milyar lirayı bulan yatırımları ve hizmetleri Erzurum’a kazandıran Mehmet Sekmen, merkezi hükümetle özellikle de Başkan Erdoğan ile samimi ilişkileri sayesinde, nice büyük projeleri zaman kaybına uğramadan hayata geçirmeyi başardı. Sekmen, Erzurum’da tabiri caizse bir maestrodur. Yalnızca belediye çevresiyle sınırlı tutmadı Erzurum’a dair hayallerini… Tüm kurum ve kuruluşlarla samimi ilişkiler kurdu, dostane adımlar attı, kazan kazan prensibiyle herkesin önünü açtı, kolaylıklar sundu, hep ama hep işi yokuşa sürmekten kaçındı. Bu yüzdendir ki memleketin, “Mehmet ağabeysi” olmayı başardı.

Kinleri ve öfkeleri akıllarının önüne geçmiş bir avuç muhterisi saymazsak, Erzurum genelinde Başkan Sekmen’e dair yadsınamayacak bir teveccüh var. Hiç kuşkunuz olmasın ki o teveccüh, önümüzdeki seçimde Cumhur İttifakı lehine tezahür edecektir. Kabul edelim ki bu süreçte, ilçe belediye başkanları AK Parti il ve ilçe örgütleri de değirmene bolca su taşıdılar. Galiba takım ruhu dedikleri bu olsa gerek… Kimse, “önce ben” demedi, herkes “biz” demeyi ilke edindi. Yine bu ekip yani AK Partili ve MHP’liler asla ortak paydaları pay haline getirmeye kalkışmadılar. Ülkenin ve milletin çıkarları etrafında kenetlendiler. Bütün bu samimi çabaların meyvesi de şehrimize esaslı hizmetler olarak geri döndü. En iyisi mi gelin hep birlikte rakamların diline kulak verelim. Bakalım ki bizim iddia ettiğimiz gibi Büyükşehir Belediyesi, Sekmen kaptanlığında çalışmış mı çalışmamış mı?

İŞTE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN MEHMET SEKMEN LİDERLİĞİNDE YAPTIĞI VE HALEN DEVAM EDEN HİZMETLERİNİN BİLANÇOSU…

YATIRIMLARIMIZ

 

-Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi

-Doğu Anadolu Canlı Hayvan Borsası

-Gürcükapı Kentsel Dönüşüm ve Meydan Projesi

-Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi

-Palandöken Kayak Merkezi

-Konaklı Kayak Merkezi

-Bilim ERZURUM

-Prestij Caddeler

-Cephe Sağlıklaştırma

-Işıklandırma

-Araç Filoları

-Spor Tesisleri

-Yaz ve Kış Spor Okulları

-Atölye ve Üretşm Merkezi (Bakır ve deri)

-Yüksek İrtifa Kamp Merkezi

-Atıksu Arıtma Tesisi

-Kültüryolu Projesi

-Kentsel Dönüşüm

-İçmesuyu Tesisi

-GES’ler

-Bilgi Evleri

-Mobil ve Modüler Mezbahalar

-Canlı Hayvan Pazarları

-Göletler

-HİS (Sulama Tesisleri)

-ESMEK’ler ve Kütüphaneler

-Hayır Çarşısı

-Taziye Evleri

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • T.C VATANDAŞ 15 Şubat 2023 11:46

    Bursada yaşayan bir Erzurumlu olarak her sene Erzuruma enaz iki-üç defa gelir giderim. Yaklaşık onbeş sene oldu gelişme, sanayileşme, istihdam vs. adına Erzurum'da MNG AVM, Palerium vs. hariç değişen fazla bir şey yok. uYazdığınız yazıda belirttiğiniz ''Kinleri ve öfkeleri akıllarının önüne geçmiş bir avuç muhteris'' tamamen sizi ve sizin zihniyetinizi açıklıyor.

  • adil tekin 14 Şubat 2023 15:16

    sekmeni kartaldan tanıyanlar onun kartaldaki lakabını da bilirler herhalde. başka söze gerek yok. kartal şeyi diye namı taa buralara gelmişti. muamamr kardaş.

  • muammer 08 Şubat 2023 11:00

    Istanbuldan takip ediyorum.Sekmen baskan istanbul Kartal belediye baakani iken taktire sayen isler yapti. Bence sekmen baskani İBB baskan adayi keske yapsalar gonlumuzde baskanimizin yeri baska.Sekmen baskan 2022 yili belediye basjani secildi bizim erzurum lular halen camur atiyorlar. Çamur at izi kalsin misali. Bizim insanimizi ozellikle erzurumlulari Allah islah etsin

  • Sinan DUMLU 03 Şubat 2023 11:35

    Erzurum'da vatandaşlar ucuz et alabilmek için eksi 5 derece soğuk ve yoğun kar yağışı altında Et ve Süt Kurumu (ESK) mağazası önünde uzun kuyruklar oluşturmuş Piyasaya göre daha ucuz et satışının yapıldığı ESK mağazalarının önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Erzurum merkez Yakutiye İlçesi Gez Mahallesi'nde bulunan ESK mağazasının önünde soğuk hava ve kar yağışına aldırmadan kuyruğa giren vatandaşlar, “Milletvekilleri ne yapıyor? Altı milletvekili çıkaran bu Erzurum'un hele haline bak?” Mehmet sekmen şehri Hayancılığın Başkenti yapıyordu. BUNU'DA YAZARMISIN ? YAZAMAZSIN ....

  • Son kararım 03 Şubat 2023 02:05

    Esas yatirim ölüye yapılandir . Cenaze evlerine lahmacun gönderilerek cadir kurarak yapilan yatirim her zaman hatirlanir. Hem sevap islersiniz hemde bol dua alirsiniz o anda sizin akliniza hic birsey gelmez sonra aradan yillar gecer ölünüzü unutur ama o lahmacunu unutmazsin nesiller boyu cenazemize lahmacun gonderildi der durururuz. Bu arada lahmacunun hatirina gercek yapilan hizmetleri goremez veya yapilmiyamlarida dusunemezsiniz. Benim duam guzel gunlerde tatli omurlerde ve saglikla kendi paranizla lahmacun yiyip once Allaha ve sonra devletimize dua ederek hayirli omurler dilemektir.

  • ali er 31 Ocak 2023 21:33

    üniversitenin arazisini de iç etmişlerdi kardaş. resmen çöktüler araziye talan ettiler. tediğiniz şeyler burnunuzdan gelsin kestiğiniz agaçlar yıktığınız evler sizi dünyada rezil etsin. boyunuz devrilsin vurucunuz vursun.

  • halis demir 31 Ocak 2023 14:14

    Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi gibi kamuya yük olan başka bir yatırım varmı. yanıbaşında 50 senelik fuar alanı boş boş duruken yapıldı sontrra tüyaba verildi şimdide mng ye verildi. bunları babaızın parasıyla yaptıysanız devredin ama milletin parasıyla yapıp bedelsiz vermek mi yatırım oluyor. kombinayı yıktınız hayvacılıga darbe vurdunuz. canlı hayvan borsasını askeriyenin arazisine yaptınız. bunlar resmen vatana ihanet suçlarıdır.

  • kerim tekin 31 Ocak 2023 14:09

    yeni açılan yolun rezaletini de yazın mng öündeki yol 1 gecede resmen katledildi. belediye bu hatayı nasıl yapar yolu nasıl rezil eder tarihe geçecek. resmen ana yol mahvedildi sırf mehmet sekmen yolu için. bunun vebali size çıksın.

  • Levent Sütçü 30 Ocak 2023 10:01

    Sayın Mehmet Şener; Bu kadar kentsel ve kırsal yatırımın sonunda Erzurumun nüfusu neden 754 bine düşerek Büyük şehirler arasında sondan birinciliğimizi hala ve ısrarla koruyoruz?????????????