EKONOMİ Haber Girişi : 26 Mart 2011 18:20

Beşikdüzü Müftülüğünden Muhteşem Program

Beşikdüzü Müftülüğünden Muhteşem Program

Beşikdüzü Müftülüğü Tarafından Çanakkale Şehitlerinin 96.Yıldönümü ve Şehitleri Anma Programı Düzenlendi.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İmam-hatip Hasan Öztürk’ün okuduğu Kur’an-ı Kerim’in ardından açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Ömer Tütüncü yaptı. Tütüncü konuşmasında, “Bu akşam Çanakkale Şehitlerimizi anmak, ecdadımızı hatırlamak amacıyla, sizlere bir nebzecik olsun o günleri yaşatmak, birlikte yaşamak, geleceğimizle geçmişimizin bağlantısını kurmak amacıyla böyle bir programı hazırlamış bulunuyoruz. Burada bir hususu sizlerin dikkatine arz etmek istiyorum. Dünya nimetlerinden istifade edebilmek için çok güzel çalışmalar yaparız. Mesela, iyi bir verim alabilmek için ekeceğimiz tarlayı her türlü yabancı otlardan temizleriz ve ondan sonra meyvemizi eker sebzemizi dikeriz. Bütün bunları dünyada sağlıklı ve güzel yaşamak için yaparız. Geçmişimizi unutmak mümkün değil. Hele Çanakkale’yi unutmak hiç mümkün değil. Çünkü ecdadımız kanlarıyla beraber bu vatanı sulamış, al bayrağımız rengini şehitlerimizin kanından almıştır. Bayrakla ezan birlikte dalgalanmıştır. Bundan sonra da dalgalanmaya devam edecektir. Ancak bir önerim, bir tavsiyem var; nasıl ki dünyalığımızı elde etmek için gerekli titizliği gösteriyor isek gelecek neslimizi de zararlı her türlü etkiden korumamız gerekmektedir. Geleceğimiz olan çocuklarımızı tarihiyle, geleceğiyle buluşturabilmek için onları en iyi şekilde yetiştirmek görev ve sorumluluklarımız arasındadır. Her karış toprağı şehit kanları ile sulanmış olan bu güzel vatanımızın maddi ve manevi kalkınması için her kesin kendi alanında canla-başla çalışması gerekir. Bu da şehitlerimizin bize emanet ettiği vatana karşı en önemli vazifemizdir” dedi.

    Program sunuculuğunu imam-hatip Ali Naci Bebek’in yaptığı programda imam-hatiplerden Turgut Yıldırım “Bu vatan kimin?”, Recep Cabri “Çanakkale’m”, Hasan Karagöz “Bayrak”, Yılmaz Güney ve Sezgin Yanık “Çanakkale Destanı” adlı şiirleri okudular. Yetkin Karaca yönetimindeki İlçe Müftülüğü Tasavvuf Müzisikisi Korosu, çeşitli ilahiler ve Çanakkale türküleri seslendirdiler.

    Programın kapanış konuşmasını yapan Kaymakam Alper Faruk Güngör, “Çanakkale’ye ailenizle, çocuklarınızla gidin. O toprakları görmenizi tavsiye ediyorum. Burada resimlerde, slaytlarda gördüğünüz şeyleri orada birebir gördüğünüzde ne kadar daha anlamlı, ne kadar daha önemli olduğunu bir kat daha anlayacaksınız. Siperler arasındaki yakınlık, sizleri dehşete düşürecektir. Toprağı eşelediğinizde mutlak surette bir mermi çekirdeği veya şarapnel parçasıyla karşılaşacağınızdan yüzde yüz eminim. Onun için Çanakkale’yi unutmamalıyız ve unutturmamalıyız. Geleceğimizden emin olmak istiyorsak bu değerlerimize sahip çıkmalıyız. Çanakkale savaşının önemli bir sonucu da şudur: Ne kadar olumsuzluk olursa olsun milletimiz için hiç bir surette milli ve manevi değerlerimize sahip çıktığımız sürece, hiçbir şekilde Türk Milleti yeryüzünden silinemeyecektir. Bu gece vesilesiyle bu programı hazırlayan ilçe müftümüz Sayın Ömer Tütüncü'ye ve O'nun çok değerli mesai arkadaşlarına bizlere bu güzellikleri yaşattıkları için, ilçemizin sosyal ve kültürel hayatına çok iyi niyetle katkı sağladıkları için sizler adına ilçe kaymakamı olarak en kalbi duygularla şükranlarımı arz ediyorum. Başarılarının daim olmasını diliyorum. Sizlere de bu güzel geceye katıldığınız ve bizleri şereflendirdiğiniz için teşekkür ediyor, hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.

    İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi salonunda düzenlenen programa Kaymakam Alper Faruk Güngör, Belediye Başkanı Ramis Uzun, Emniyet Müdürü İlker Kara, Müftü Ömer Tütüncü, il Genel Meclisi üyesi ve AKP İlçe Başkanı Harun Demirci, daire amirleri, okul müdürleri ve kalabalık halk topluluğu katıldı.

Haber: www.mithatgudu.com