EKONOMİ Haber Girişi : 26 Mart 2011 18:03

Alanya'da Çanakkale Şehitleri Anıldı

Alanya'da Çanakkale Şehitleri Anıldı

 

Alanya İlçe Müftülüğü tarafından 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin 96. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen “Çanakkale Zaferi ve Geleceğimiz” konulu konferans Alanya Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonunda icra edildi.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Merkez Salur Camii İmam-Hatibi Nurettin PAK'ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa; Daire amirleri, Din görevlileri, Kur’an Kursu Öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşması yapan Alanya İlçe Müftüsü Ahmet Hamdi BAŞPINAR; Çanakkale Zaferinin önemine dikkat çekerek “Bizler vatanımızda barış ve huzur içinde yaşıyorsak, toprağın altındaki şehitler sayesindedir. Çanakkale’de dünyada eşi ve benzeri olmayan bir savaş yaşanmıştır. Çanakkale savaşına katılanlar, Peygamber efendimizin müjdesine nail olmak için adeta ölüme koşarcasına şehitlik mertebesi için canlarını vermiştir. Aziz şehitlerimizin hatıratlarını yaşamak için herkesin Gelibolu Yarımadasını ve şehitliklerimizi görmeleri gerekir. Çanakkale’yi anlamak, şanlı ecdadımıza minnet duygularımızı arz etmek için onları anıyoruz. Ruhları şad olsun” diyerek konuşmasını bitirdi.

Daha sonra Çanakkale Zaferi ile ilgili salyt gösterisi yapıldı, İlçemiz Oba Bld. İzzet Azakoğlu Kız Kur'an Kursu, Oba Bld. Hayriye Hanım Kız Kur'an Kursu ve Mahmutlar Bld. Emin Özmüftüoğlu Kız Kur'an Kursu öğrencileri tarafından İstiklal Marşının tamamı okundu ve izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. 

Program, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet KAPLAN tarafından verilen "Çanakkale Zaferi ve Geleceğimiz" konulu konferansla devam etti. KAPLAN Çanakkale Savaşının tarihi yönü üzerinde durarak,“Çanakkale Savaşı bir dünya karşılaşmasıydı. Çanakkale de savaşan ecdadımız savaş tekniklerinde bilgelik ve cesaretle düşmana karşı gelmişlerdir. Geleceğin teminatı bilgelik ve cesaretle kazanılmıştır. Çanakkale savaşı son Haçlı seferine karşı bir savunma savaşıdır. Çanakkale Zaferi Türk Milletinin iman kuvvetiyle ve vatanın kutsiyetine duydukları inançla açıklanabilir.”dedi.