EKONOMİ Haber Girişi : 16 Haziran 2010 01:30

Beşikdüzü İlçe Müftülüğünden Kaynaşma Gezisi

Beşikdüzü İlçe Müftülüğünden Kaynaşma Gezisi

Beşikdüzü İlçe Müftüsü Ömer Tütüncü, İlçede Göreve Başladıktan Sonra, İlk Kez Eşlerle Yaptığı Din Görevlileri Aylık Mutat toplantıların Ardından Bu Seferde Din Görevlileri ve Eşleriyle Birlikte Gezi Düzenledi.

İlçe müftüsü Ömer Tütüncü'nün alışılagelmişin dışında gerçekleştirdiği toplantı, program ve etkinlikler din görevlilerinin hizmette verimliliğinin artırılması yönüyle dikkat çekiyor.

    Müftü Tütüncü; din görevlilerinin dayanışma, moral ve motivasyonlarının artırılması amacına yönelik olarak daha önceki aylık mutat toplantılarda gündemine aldığı, Beşikdüzü Müftülüğü'ne bağlı din görevlilerinin eşleriyle birlikte gezi programı 13.06.2010 Pazar günü gerçekleştirildi. İlçe Müftüsü Ömer Tütüncü başkanlığında din görevlilerinin birlikte organize ettikleri eşlerle gezi programına çok sayıda din görevlisi ve eşlerinin katılması dikkat çekti. Şalpazarı İlçesi istikametinden Acısu, Şıhkıranı ve Sisdağı'na yapılan geziye Beşikdüzü Müftüsü Ömer Tütüncü ve eşi başta olmak üzere, Şalpazarı Müftüsü Ali Fuat Baycan ve eşi, emekli din görevlisi Cevat Demirtaş ve çok sayıda din görevlisi eşleriyle birlikte katıldı.

Oğuz Belediyesi'nden temin edilen otobüs ve özel araçlarla gidilen gezi programında sabah kahvaltısı Sisdağı'na iki kilometre mesafede kalan baldırlı su mevkiinde yapıldı. Piknik alanında uzun süre sohbet eden, top oynayarak stres atan Beşikdüzü Müftülüğü Din Görevlileri ve eşleri, bir araya gelmenin, tanışıp kaynaşmanın heyecanını yaşadılar.

Gezi sonunda görüş ve düşüncelerini aldığımız İlçe Müftüsü Ömer Tütüncü; "Amacımız din görevlileri ve eşleri arasındaki dayanışmanın pekiştirilmesidir. Sadece din hizmeti sunan görevlilerimizin kendi aralarında meydana getirdikleri dayanışmayı yeterli görmüyoruz. Eşlerinin de birbirlerini tanımalarını, aralarındaki sorunlarını paylaşmalarını gerekli görüyoruz ve bunun din görevlilerimizin görevlerindeki verimliliklerinin artırılması yönünde çok olumlu katkılarının olacağını düşünüyoruz. Birimizin göremediği eksikliği bir diğerimiz görebilir. Birimizde var olan bir başarı ve değeri bir başka arkadaşımız fark edebilir. Dolayısıyla toplumda din görevlisi olmanın üzerimize yüklediği sorumluluğu en güzel şekilde yerine getirebilme noktasında, hem din görevlilerimizin kendi aralarında, hem de eşlerin ve çocuklarının kendi aralarında bir aile gibi dayanışma ve yardımlaşma içerisinde olması gerektiğine inanıyoruz. Bu anlamda işin ciddiyetine inanarak gerçekleştirdiğimiz bu geziye görevlilerimiz eşleriyle birlikte iştirak ettiler. Bazı arkadaşlarımız mazeretleri sebebiyle katılamadılar. Mazereti olmadığı halde katılmak istemeyen arkadaşlarımız da inanıyorum ki yaşanan bu güzelliği duyduklarında katılmadıklarına üzüleceklerdir. İştirak eden görevlilerimize ve eşlerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bize bu imkanı sağlayan İlçe Kaymakamımız Sayın Alper Faruk Güngör beye de özellikle teşekkür ediyorum. Bu etkinliklerin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Geziye katılan din görevlileri ve eşleri ise, yıllardan beri özledikleri bu ortamın kendilerini çok heyecanlandırdığını, birlikte olmaktan son derece mutlu olduklarını ifade ederek; "Geç kalınmış bir etkinlik oldu. Bizler aile olarak veya bir kaç arkadaş zaman zaman imkanlarımız nispetinde gezilere çıkıyoruz. Ancak şu anda yaşadığımız heyecan ve mutluluğu hiç bir zaman yaşamadık. Bu çok farklı bir duygu. 15-20 sene geçmiş eşler birbirini tanıma imkanı bulamamış. Elbette bunda hepimizin eksikliği ve ihmali var ama imkan ve fırsatlarında sağlanması çok önemli. Bu fırsatı bize sağlayan başta İlçe Kaymakamımız Sayın Alper Faruk Güngör ve Sayın Müftümüz Ömer Tütüncü hocamıza, ayrıca organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz." dediler