GÜNCEL Haber Girişi : 01 Haziran 2009 19:58

Bardakoğlu, Türçe'nin çocuklarını kabul etti

Bardakoğlu, Türçe'nin çocuklarını kabul etti

Başkanlığın toplantı salonundaki ziyarette, Bardakoğlu, çocuklarla tek tek selamlaşarak isimlerini ve geldikleri ülkeleri sordu.

 

Olimpiyatlara gelen tüm çocukların kendi gözünde birinci olduğunu belirten Bardakoğlu, öğrencileri görünce aklına bahar çiçeklerinin geldiğini söyledi. Baharın rengarenk çiçeklerle güzel olduğunu vurgulayan Bardakoğlu, Allah'ın da insanları farklı dillerde, renklerde, kimliklerde yarattığını kaydetti.

 

''Herkesin Hazreti Havva ile Hazreti Adem'in çocukları olduğunu'' ifade eden Bardakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

''Adem ile Havva'nın çocukları dünyaya yayıldılar, dağıldılar. Birazı Togo'ya, birazı Endonezya'ya, birazı Arnavutluk'a gitti, birazı Türkiye'ye geldi. Dilleri, renkleri, kültürleri değişti ama Kur'an-ı Kerim'de yüce Rabbimiz diyor ki; Ben sizin renklerinizi, dillerinizi, giysilerinizi, kültürlerinizi farklı farklı yarattım. Sakın ola ki biriniz diğerine karşı üstünlük taslamasın. 'Ben senden daha üstünüm' demesin. Peki en üstün kim? En üstün, kendini en çok arındıran, en iyi insan olan, Allah'tan en çok çekinen, en üretken, en insanlara faydalı, en Allah'ın rızasına uygun yaşayan... Demek ki üstünlük boyda, posta zenginlikte, ırkta, renkte, dilde değil. Onun için dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın biz Allah'ın bütün insanlarına eşit gözle bakarız.

 

(Çok ilkel toplumlar vardır, gelişmekte olan, bir de çok gelişmiş toplumlar vardır. Gelişmiş toplumlar Batı modeli toplumlardır. İnsanlık bu gelişme seyrini izleyecek ve eninde sonunda batı tipi bir toplum olacaktır) şeklinde bir tezi hiç kabul etmeyiz ve fevkalade yanlış bir tezdir bu. Her toplum ve her insan başlı başına değerdir ve güzeldir. Her toplum, her kültür, her insan Allah katında değerlidir ve güzeldir. Böyle olduğu için de herkes bizim kardeşlerimiz olarak Allah katında saygın, itibarlı, güzel, makbul insandır.''        

 

''ARANIZDAKİ BİRLİK DÜNYAYA ÖRNEK OLSUN''

Çocukların yüzlerindeki gülümsemenin ve aralarındaki birlik ve beraberliğin bütün dünyaya örnek olmasını dileyen Bardakoğlu, öğrencilere, ''Keşke dünya böyle bir araya gelip konuşsa, anlaşsa, ve iyi şeyler üretse ama sizde kabahat yok. Büyükleriniz dünyayı biraz huzursuz hale getiriyorlar. Sizin hep gönlünüz sevgiyle Allah'a güvenle dolu olsun'' diye seslendi.

 

Öğrencilerin her birinin birer umut, ayrı bir güzellik olduğunu vurgulayan Bardakoğlu, tüm öğrencilerin ülkelerinin güzelliklerini temsil ettiğini söyledi.

 

Daha sonra, Tacikistan, Makedonya, Kuzey Irak, Azerbaycan, Tataristan, Kırgızistan, Arnavutluk, Togo, Sri Lanka, Endonezya ve diğer bazı ülkelerden gelen öğrenciler kendilerini tanıttı. Ziyarette, Arnavutluk, Kırgızistan ve Makedonya'dan gelen öğrenciler Türkçe şiir okudu.

 

Öğrenciler daha sonra yanlarında getirdikleri ülkelerine özgü hediyeleri Bardakoğlu'na sundu. Bardakoğlu da öğrencilere Başkanlığın yayınlarından olan kitap ve CD'ler hediye etti.

 

Ardından öğrencilerle makamına geçen Bardakoğlu, burada Sultan II. Mahmut'a ait el yazması ve Sultan Abdülhamit'e ait yazı takımını onlara gösterdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.