SAĞLIK Haber Girişi : 01 Haziran 2009 19:55

Namaz, İslam'ın 'olmazsa olmazı'dır

Namaz, İslam'ın 'olmazsa olmazı'dır
Diyanet -Sen Havran Şubesi tarafından organize edilen, Havran Müftülüğü ve personeli tarafından da desteklenen "Namaz Gönüllüleri Platformu" tarafından yürütülen "Namazda Diriliş Konferansı" düzenledi. Havran Düğün salonunda düzenlenen konferansa Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Havran Müftüsü Mehmet Emin Karataş, merkez ve köy camilerinde görev yapan imam hatipler, imam hatip lisesi öğretmen ve öğrencileri, emekli imam hatipler, cami cemaati ve kadınlı erkekli çok kalabalık bir dinleyici grubu katıldılar.

Konferansın açılış konuşmasını Diyanet - Sen Havran Temsilcisi Havran Merkez Kocaseyit Camii İmam Hatibi Mehmet Cici yaptı. Daha sonra Namaz Gönüllüleri Platformu adına konuşmacılar İlahiyatçı -Yazar Abdullah Yıldız, bugüne kadar Türkiye'de 80 ilde konferans düzenlediklerini söyledi. Ahmet Bulut ise, "Ülkemizde, bugüne kadar pek çok kampanya, boykota, seferberliğe davet edildiniz ya da tanık oldunuz; belki bunların bir kısmına da katıldınız. Sizleri, dünya ve ahretinizi kurtaracak bir seferberliğe çağırıyoruz: "Namazla Diriliş" seferberliğine!...Sizleri namaz kılmaya, şayet kılıyorsanız ona dört elle sarılmaya hiç kazaya bırakmıyorsanız bile huşüyu keşfetmeye ve namaz için çalışmaya davet ediyoruz. Rabbimiz Kur'an'da 70 kez emrederek en çok önem verdiği ibadet olan namaz, dinimizin "olmazsa olmazı"dır!... İslam'ın ilk farzı iman, ikincisi namazdır" diye konuştu.

SEFERBERLİĞE DAVET EDİYORUZ

Nüfusun yüzde 99'unun Müslüman olarak bilindiği ülkemizde beş vakit namaz kılanların oranının sadece yüzde 25 olduğunu ifade eden Bulut, "Kılanların da ara sıra kazaya bırakmak, aceleye getirmek, gereken önemi vermemek ve kıldığı namazın farkında olmamak gibi problemleri vardır. Namaz konusundaki duyarsızlığın en temel sebebi ise, onun ne muhteşem bir önem ve değer taşıdığını bilmemektir. Bu çerçevede, din görevlilerimizi, öğretmenlerimizi, işverenlerimizi, kurum ve kuruluşlarımızı, anne-babalarımızı, gazetelerimizi, dergilerimizi, radyo ve televizyonlarımızı, namaz seferberliğine destek olmaya davet ediyoruz!...Sizleri her yerde ve her zaman katılabileceğiniz namaz seferberliğine çağırıyoruz. Gelin, dosdoğru namazı her yerde, her zaman herkese anlatmak için çalışalım" şeklinde konuştu.