GÜNCEL Haber Girişi : 11 Ocak 2010 16:58

Bardakoğlu: Dünya, Kendisiyle Barışık Olmayan İnsanlardan Acı Çekiyor

Bardakoğlu: Dünya, Kendisiyle Barışık Olmayan İnsanlardan Acı Çekiyor

İzmir Müftülüğü ve Kestanepazarı Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen Aşere Takrib İcazet Merasimi büyük bir katılımla gerçekleşti. Samanyolu Haber ve Dost Tv kanallarından da yayınlanan merasimin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Kur'an ile insanın kendini bulup kendini tanıdığını, dolayısıyla Rabbini tanıdığına işaret ederek, "Kendini tanıyan rabbini tanır. Kendisiyle barışan, rabbiyle barışan dünyayla da barışır. Dünya ne kadar acı çekiyorsa, emin olun kendi kendisiyle barışık olmayan insanlardan çekiyor. Kendisiyle barışık olan, kendini tanıyan insandan ne kendine, ne topluma zarar gelir." diye konuştu.

Bardakoğlu, 14 asırdır İslam ümmetinin göz nuru gibi koruduğu Kur'an'ın ilk baskıları ile şu andaki mushaflarda bir harfinin, bir noktasının dahi değişmeden bugünlere geldiğini hatırlatarak, bunun, Müslümanların Kur'an'a ne kadar önem verdiğini gösterdiğini ifade etti.

Kur'an-ı Kerim'in Rabbimizin hitabı olduğunu dile getiren Başkan Bardakoğlu, "Kur'an-ı Kerim bizim hidayet rehberimizdir. Kur'an-ı Kerim, Rabbimizin bize bir lütfudur, acımasıdır." diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim'in her birimize ayrı ayrı hitap etmekte olduğunu, Peygamberimiz'in (SAS) Kur'an'ın izinden gitmeyi hayatın gayesi edindiğini belirten Ali Bardaoğlu, Kuran'ın ve Allah'ın bizi koruduğunu söyledi. "Kur'an bizi; yanlışa düşmekten, bizi bu dünya hayatının gösterişine kapılıp Rabbimizi unutmaktan koruyor. Onun için bu Kur'an sayesinde biz rabbimizi tanıdık. Bu dünya hayatının geçici, Rabbimizin rızasının kalıcı olduğunu gördük. Sözün özü Kur'an bizi korudu. Okudukça, anladıkça, dinledikçe, yaşadıkça korudu. Okunması bir ibadettir."

Kur'an'ın şifa olduğunu, rahmet ve hidayet rehberi olduğunu anlatan Prof. Dr. Bardakoğlu, anlayanlar için nice sır kapılarını okuyanlara açtığını söyledi.

Bardakoğlu, "Onda herşey vardır. Yaratılışın bütün sırrı vardır, bu hayatın sonu vardır, bu hayatın sonunun nereye akacağı vardır. Burada toplandığımız gibi Rabbimizin huzurunda buluşacağımız, Peygamberimizin sancağı altında buluşacağımızın müjdesi vardır." dedi.

Bardakoğlu, sözlerini, yarınları inşa edecek gençleri Kur'an hizmeti için yetiştiren Kestanepazarı Eğitim Kurumlarının hocalarını ve yetkililerini kutlayarak bunun daha ileri götürülmesini, İzmir ve bölgedeki hizmetlerin desteklenmesini istedi.

İzmir İl Müftüsü İbrahim Acar da yaptığı konuşmada, güzel İzmirin en eski ve köklü kurumunun sevgili öğrencileriri ve velilerini kutladığını belirterek, "Sevgili Peygamberimiz (SAS), 'Sizin hayırlınız Kur'an'ı öğreten ve öğrenenlerinizdir' diye buyuruyor. İşte bu peygamber müjdesine nail olmak isteyen ecdadımız yıllar boyu okumuş, okutmuş, hafız yetiştirmiş, hatta daha ileri giderek bir takım hizmetlerde bulunmuştur." şeklinde konuştu.

Kurra hafızların Kur'an-ı Kerim tilavetleriyle bir bayram günü yaşayan Kestanepazarı Camii'ni dolduran kalabalıklar caminin dışına taştı.

Aşere ve takrib sanatı kursunu başarıyla bitiren kişiler anlamına gelen Kurra hafızların gönülleri saran okuyuşları camiyi dolduran kalabalıkları gözyaşlarına boğdu. Kestanepazarı Kur'an Kursu hocası Talip Akbal'ın öğrencileri Hafız Emrah Karabaş, Ramazan Altun, Sadık Yazar, Şenol Günay ve Yasin Serttaş, dört yıl süren aşere ve takrib icazetnameleriyle ödüllerini aldı.