EKONOMİ Haber Girişi : 15 Nisan 2011 11:34

BAFRA DA COŞKULU KUTLU DOĞUM AÇILIŞ TÖRENİ

BAFRA DA COŞKULU KUTLU DOĞUM AÇILIŞ TÖRENİ

Bafra’da Kutlu Doğum Haftası ekinlikleri kapsamında Bafra genelinde okuyan yetim ve öksüz öğrenciler yararına düzenlenen kermes ve kitap fuarının açılışı coşkulu bir törenle gerçekleştirildi. Törene Kaymakam Ayhan Boyacı, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Müftü Vekili Yunus Özdamar, daire amirleri ve din görevlileri katıldılar.

İlçe Müftü Vekili Yunus Özdamar açılış konuşmasında; Peygamberimizin kutlu doğumunun 1989 yılında mevlidi şeriflerle, 1994 yılından beri de 14-20 Nisan tarihleri arasında organize programlarla kutlandığını, bu etkinlik ve programlarının halkımızın teveccühüne mazhar olduğunu söyledi. Bu sene Kutlu doğum Haftasının ana temasının “Hz. Peygamber Merhamet Eğitimi” olarak belirlendiğini İlçe Müftülüğü olarak geçen yıllardan farklı olarak bu sene kermes, kitap fuarı ve Kur’an ziyafeti programı tertip ettiklerini söyledi. İlçe Müftü Vekili Özdamar ayrıca, “Merhametin sadece anlatılmasıyla yetinmeyip onu pratiğe geçirmek adına Müftülük olarak iki yıl önce başlatmış olduğumuz ilköğretimde okuyan yetim ve muhtaç çocuklara yardım kampanyamız siz değerli halkımız tarafından büyük bir teveccüh ile karşılık bulmuş bunun sonucunda 2010 yılında yaklaşık 500 öğrenciye 100 tl yardımda bulunmasına vesile olduk. Bu yıl da aynı kampanyayı devam ettirmek ve yardım sahasını daha da genişletmek maksadıyla ilköğretim ve lisede okuyan öğrencilere yönelik yardımlarınıza bu kermesimize yapacağınız yardımlarla da katkı sağlayabileceksiniz.” dedi.

Belediye Başkanı Zihni Şahin de açılışta bir konuşma yaparak Hz. Peygamberin bizim biricik önderimiz olduğunu, insanlığın onun getirdiği öğretilere bugün her zamankinden daha çok muhtaç olduğunu söyledi. Ayrıca, Şahin organizasyona emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaymakam Ayhan Boyacı  ise konuşmasında “Kutlamakta olduğumuz kutlu doğum haftasının ülkemize, milletimize ve Bafra’ya hayırlı olmasını dileyerek, Bafra’da kutlu doğum coşkusunun her sene bir önceki yıla göre daha farklı ve coşkulu kutlandığını ifade etti. Dolayısıyla Hz. Peygamber’in öğretilerinin yaşatılmaya çalışıldığı programların planlandığını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Kermes ve kitap fuarının açılışı Kaymakam Ayhan Boyacı tarafından gerçekleştirildi. Proğramda ayrıca Bafra Müftülüğü ilahi Korosu  bir konser verdi.

20 nisan tarihine kadar devam edecek kermeste kitap kırtasiye firmalarının reyonları ve köy ürünleri, el işi malzemeler, döner ve börek tatlı stantları yer almaktadır.