EKONOMİ Haber Girişi : 15 Nisan 2011 10:49

Adana da Kutlu Doğum Haftası Açılışı yapıldı

Adana da Kutlu Doğum Haftası Açılışı yapıldı

Adana  İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Seyhan Kültür merkezinde yapılan etkinliklere Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Ali Özkan, ,Adana  İl Müftüsü İsmail Cabolat, Müftü yardımcıları,İlçe Müftüleri, Din görevlileri, Kuran Kursu Öğretmenleri ,öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı nın okunmasıyla başlayan etkinlikler Kur an-ı Kerim in okunmasıyla devam etti. Okunan Kur an-ı Kerim’in, gösterisinin ardından açılış konuşmasını Seyhan Müftüsü Halil Uzun yaptı. Sinevizyon gösterisinin ardından İl Müftüsü İsmail Canbolat kürsüye geldi. Ve şöyle konuştu,  İnsanların karanlıklarda boğulduğu, kadınların ezildiği, güçlülerin güçsüzleri ezdiği bir dönemde insanlar bir kurtarıcı bekliyordu.

Vücut olarak son peygamber Hz. Muhammed (S.A.V) 20 Nisan 571 yılında doğdu ve dünyayı aydınlatmaya başladı şeklinde konuştu.Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Ali Özkan’da yapılan programın çok faydalı olduğunu, dinin, peygamber sevgisinin ve O’nun yaşantısının hayata uygulanmasıyla kalplerin kazanılacağını ve birlik ve beraberliğimize vesile olacağını ifade etti.

width=

Kutlu doğum haftası çeşitli dallarda yarışmaya girenlerin ödüllerini verilmesinden sonra Davetlilere gül ve çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

Kutlu Doğum Haftası Gül Dağıtımı ile Devam Ediyor

Adana da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında müftülük tarafından vatandaşlara gül dağıtıldı. Adana’nın Ana Caddelerinde düzenlenen gül dağıtım törenine İl  Müftüsü İsmail Canbolat , Kutlu Doğum  komitesi üyeleri katıldı. Peygamberin kokusunun gül kokusu olduğunu söyleyen Müftü Canbolat “
Gülün kokusu peygamber efendimizin kokusudur. Kutlu Doğumu halkımızla birlikte dolu dolu geçiriyoruz.

İnsanlara Kur’an ve Peygamber sevgisini anlatıyoruz” dedi. Alimünif caddesi üzerinden geçen vatandaşlar da Müftü Canbolat ın dağıttığı gülleri alarak, teşekkür ettiler ve İl Müftülüğünün halkla iç içe olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Ebru sergisi

Adana Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile 14-20 nisan boyunca sürecek olan Ebru Sergisi açtı.

Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile Ebru sergisi açıldı. Ramazanoğlu Medresesinde serginin açılışını Adana Müftüsü İsmail Canbolat yaptı. Açılışa İl Müftü Yardımcısı Mustafa Turan ve Şube Müdürü Nurettin Koçak, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ebru Ustası olan Meltem Koyunoğlu, “Bu tür çalışmaları, geçmişten bize devredilen bir sanatın bizden sonrakilere aktarılmasının sağlanması bakımından çok önemli görüyorum.” dedi.

width=

Serginin açılışını yapan Adana Müftüsü İsmail Canbolat; sanatçı Meltem Koyunoğlu’nu kutlarken, sergiyi gezip eserleri dikkatle inceledi. Ramazanoğlu Medresesi’ndeki Ebru sergisinin tüm vatandaşlara açık olduğu, dileyenlerin beğendikleri eseri satınalabileceği bildirildi. Sergi, Kutlu Doğum Haftası boyunca (20 Nisan a kadar) açık kalacaktır ”dedi.

Haber :Ahmet Tokdemir