GENEL Haber Girişi : 29 Ekim 2018 09:25

Azizoğlu'nun ardından

Azizoğlu'nun ardından
Değişen sadece bir vali mi, yoksa zihniyet mi?
Siyasetin kendi içinde, yönetici atama tercihleri vardır elbette... İyi bir vali için Dahiliye Vekilimiz Sayın Soylu'nun kriteri nelerdir bilemem...İlla ki artısı ve eksisi ile doğacak sorunları kendisi üstlenecektir. Şurası muhakkak ki Sayın Soylu, terörle mücadelede hakikaten on numara bir performans sergilemektedir, hani hakkını da yemeyelim.
Gelelim bizim Vali'mize, yani Seyfettin Azizoğlu'na...  Bazıları O'nu sözüm meclisten dışarı biraz hatta tam söyleyelim, "sert" bulurlardı. Elinde karanfiller güller dolaşmazdı, kimseye mavi boncuk da dağıtmazdı. Yasalar neyi emrediyorsa, hukuk neyi öngörüyorsa onu uygulardı. Ceberut bir vali değildi, hadi hoşunuza gidecekse söyleyelim, çok da sosyal biri olmadı. Lakin Seyfettin Bey, tam da ihtiyacımız olan bir devlet adamı, sorumluluk sahibi bir vali ve en önemlisi de vicdan ehli bir insandı.
"Makamlar, kişiye miras değildir" demiş eskiler... Eyvallah, tam da öyle olması gerekir zaten. Erzurum valisi değişti. Seyfettin Azizoğlu, devletin ali katlarının iradesi ile ne yazık ki "kızağa" çekildi. Devlet diliyle, ya da kibar-ı kelam ile istirahata alındı. Akif'in, "Gelenin keyfi için geçmişime sövemem" düsturu içinde biz de Seyfettin Bey'in arkasından teneke çalak değiliz.
İlla da çık şahitlik et derlerse, ifademizi peşinen sunuyoruz o halde:
"Seyfettin Bey; vicdan ehli bir insandı, iyi bir devlet adamıydı, dürüsttü namusluydu, belki tribünlere oynamayı beceremedi, ama sahada on numaraydı.Sizin vali'den anladığınız nedir bilemem, ama bu ülkenin asırlardır süre giden geleneğine göre de iyi bir vali'ydi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.