GENEL Haber Girişi : 29 Ekim 2018 09:12

Cumhuriyetimiz KUTLU OLSUN

Cumhuriyetimiz KUTLU OLSUN
"Ya İstiklal ya Ölüm" parolası ile kazanılan bir zafer ilanının 95. yılındayız
1914 yılında başlayan ve dört yıl süren Birinci Dünya Savaşı'nın ardın- dan İngiliz, Yunan, Fransa ve İtalya devletlerinin Anadolu'yu paylaşma niyetlerine, "geldikleri gibi gidecekler," diyen ve 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktıktan sonra, 23 Temmuz 1919'da Erzurum Kongresi'ni gerçekleştiren Mustafa Kemal'in istiklale inanan milletle birlikte Cumhuriyetin ilan edildiği gündür bugün.

Bugün, ezanların minarelerde özgürce okunmasının, bayrakların gönderde özgürce dalgalanmasının ilan edildiği gündür. Kurtuluş Savaşı'nda şehit düşenlerin toprakta gururla gülümsediği gündür bugün. Bugün, işgalcilere eğilmemek için can veren Anadolu'nun bayramıdır. Bağımsızlık için imanla inananların açtığı yolda yürüyenlerin taçlandırıldığı gündür bugün.

95 yıl önce "Türk Milleti'nin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir," diyen ve 28 Ekim gecesi "efendiler yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz," müjdesini inançla veren Mustafa Kemal Atatürk ve Meclis'in galibiyeti ile Türkiye'yi layık olduğu yönetime getiren gündür bugün. Bugün, Cumhuriyetimizi ve bağımsızlığımızı sağlayanlara minnet ve dua günüdür. Kutlu olsun!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.